Gaziantep'e roketli saldırı! Ölü ve yaralılar var

Gaziantep’in Karkamış ilçesine, Suriye’nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG’li teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi.

Gaziantep'e roketli saldırı! Ölü ve yaralılar var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıya ilişkin, "3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan biri çocuk, biri öğretmen. Allah rahmet eylesin. Yaralılarımız var şu anda, onlar da hastanelerde tedavilerine devam ediyorlar" dedi.

Suriye’nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG’li teröristler tarafından Gaziantep'in Karkamış ilçesine roketli saldırı düzenlendi. Teröristlerin ateşlediği 5 roket mermisi, yerleşim yerlerine isabet etti. Saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi, 2’si ağır 6 kişi de yaralandı. Yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

3 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karkamış’taki patlamaya ilişkin,  Gece de Gaziantep'e roketler atıldı. Ancak herhangi bir isabet almadı. Fakat bu öğlen yine sınır ötesinden bir havan atıldı. Maalesef ilk aldığımız bilgilere 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan biri çocuk, biri öğretmen. Allah rahmet eylesin. Yaralılarımız var şu anda, onlar da hastanelerde tedavilerine devam ediyorlar. Milletimize şunu söylemek isteriz, bu saldırıların cevabı en güçlü şekilde verilecektir. Okulun bahçesine düşen roket bir çocukla bir öğretmenin vefatına sebep oldu"

MSB'DEN AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanlığı: Çocuk, yaşlı; öğrenci-öğretmen demeden, masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren, okulları dahi hedef alma alçaklığını gösteren hainlerden yaptıklarının hesabı soruldu, sorulmaya devam ediyor. TSK, saldırılara misliyle karşılık veriyor.

VALİ ACI HABERİ DUYURDU
Gaziantep Valisi Davut Gül, “Terör örgütü tarafından Fırat’ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 adat havan/roket atılmıştır. Sivil yerleşim merkezlerine isabet eden saldırıda; 2 hemşehrimiz vefat etmiştir. 2’si ağır olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır” ifadelerini kullandı.

TERÖRİSTLERİN BULUNDUĞU NOKTALAR ATEŞ ALTINA ALINDI
Saldırının ardından teröristlerin bulunduğu noktalar, sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı.

Teröristlerin ateşlediği bazı roket mermilerinin de sınırın diğer tarafındaki Cerablus kentinde yerleşim yerlerine isabet ettiği öğrenildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül ile diğer ilgili kişiler bölgeye hareket etti.

Dün gece de yine teröristler tarafından Karkamış’a atılan 4 roket, boş araziye düşmüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler