FETÖ operasyonu: Çok sayıda muvazzaf için gözaltı kararı!

FETÖ soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 43'ü muvazzaf 48 şüpheli ile 3 "sivil imam" hakkında gözaltı kararı verildi.

FETÖ operasyonu: Çok sayıda muvazzaf için gözaltı kararı!

Ankara'daki FETÖ soruşturmasında Kara Kuvvetleri bünyesindeki 48'i asker, 3'ü sivil imam olmak üzere 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yapılan bilgilendirmede, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kara Kuvvetleri  Komutanlığı bünyesindeki askeri personelden FETÖ'nün "mahrem imamları" ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı ankesörlü, kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen   1 yarbay, 5 binbaşı, 7 yüzbaşı, 35  üsteğmen olmak üzere toplam 48 askeri şüpheli ile 3 kamu çalışanı, sivil "mahrem imam" olmak üzere toplam  51 şüpheli hakkında 26.11.2018 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir. Gözaltına alınan asker şüphelilerin 43 ü muvazzaf asker olup halen görevdedir. Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler