Elazığ'da korkutan şiddetli deprem

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Elazığ'da korkutan şiddetli deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde  yer alan bilgiye göre, saat 20.31'de, merkez üssü Sivrice olan 5,2 büyüklüğünde  sarsıntı kaydedildi.

 Depremin 9,4 kilometre derinlikte meydana geldiği, çevre il ve  ilçelerde de hissedildiği belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 5,2  büyüklüğündeki depremde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı bildirildi. 

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sivrice ilçesindeki depremde ilk  belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını belirterek,  "Depremin merkez üssü Sivrice ilçesi ve köylerinden şu ana kadar herhangi bir  olumsuzluk intikal etmedi. Her ihtimale karşı başta AFAD olmak üzere ekipleri  ilçeye yönlendirdik." diye konuştu.

Kaldırım, başta Elazığ olmak üzere çevre illerde depremi hisseden  herkese geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.

Bu arada depremin Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve  Bingöl'de de hissedildiği öğrenildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet  Güllüoğlu, Elazığ'daki depreme ilişkin, "Hissedilen şehirler ve köylerle irtibata  geçtik. Gelişmeleri takip ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Güllüoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Elazığ'da ilk  belirlemelere göre 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hissedilen şehirler ve  köylerle irtibata geçtik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Geçmiş olsun." ifadelerine  yer verdi.

'Ekiplerimiz bölgeye intikal etmiştir'

Türk Kızılay ekiplerinin, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice  ilçesi olan 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgeye intikal ettiği bildirildi. 

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter'dan yaptığı  paylaşımda, "Ekiplerimiz bölgeye intikal etmiştir." ifadesini kullandı.

ARTÇI MEYDANA GELDİ

5.2'lik depremden kısa süre sonra bu kez saat 20.55'te yine merkez üssü Elezığ'ın Sivrice ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.3 büyüklüğünde artçı şok meydana geldi.  

VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Yaşanan deprem sonrası vatandaşların sokağa döküldüğü öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler