Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin, Edirne Belediye Meclisi tarafından alınan kararla toplu taşıma ve ticari taksi şoförlerine yönelik yazlık kıyafet uygulamasına dikkat çekti. Başkan Şahin, araç kullanımı sırasında şort, terlik, kolsuz tişört ve eşofman gibi giysilerin yasaklandığını hatırlatarak, kurala uymayan şoförlere idari yaptırım uygulanacağını duyurdu.
Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Şahin, Edirne Belediyesi’nin ilgili birimleri tarafından yapılacak denetimlerde kıyafet yönetmeliğine uygun olmayan sürücülere ceza kesileceğini belirtti.
“HASSASİYET GÖSTERİLMESİNİ ÖNEMLE RİCA EDİYORUM”
Başkan Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Edirne Belediye Meclisi tarafından uygulamaya konulan yaz dönemi kılık kıyafet yönetmeliği gereğince; Edirne Belediye Başkanlığı’nın ilgili birimi tarafından toplu ulaşım ve ticari taksilere yönelik yapılacak denetimlerde, yönetmeliğe uygun olmayan şekilde (şort, kolsuz tişört, eşofman ve terlik gibi) giyinen araç sürücülerine idari yaptırım uygulanacaktır. Konu hakkında bilgilerinizi ve gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim.”
Kaynak:Birgün