Düzce'de 5.9 şiddetinde deprem! Sağlık Bakanı yaralı sayısını açıkladı

Düzce'de 5.9 şiddetinde deprem birçok ilden hissedildi.

Düzce'de 5.9 şiddetinde deprem! Sağlık Bakanı yaralı sayısını açıkladı

Düzce'de saat 04.08 sıralarında 5.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntı İstanbul dahil birçok ilde hissedilirken, vatandaşlar kendilerini sokağa attı.

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 4.08 sıralarında şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD depremin şiddetini 5.9 olarak açıklarken, şiddetli sarsıntı Marmara bölgesindeki birçok ilden hissedildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA
AFAD'dan depreme ilişkin yapılan açıklamada, "Düzce ili Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

son-dakika-duzce-de-5-9-siddetinde-deprem-15446608_2097_m

VATANDAŞLAR KENDİLERİNİ SOKAĞA ATTI
6.8 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem, birçok ilde şiddetini gösterdi.Özellikle İstanbul ve Kocaeli'de depremi hisseden vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Şu ana kadar ölü ya da yaralı bilgisi geçilmedi.

İMAMOĞLU'NDAN PEŞ PEŞE PAYLAŞIMLAR
Depremle ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan peş peşe paylaşımlar geldi. İstanbul'da herhangi bir olumsuz bir durumun olmadığını belirten İmamoğlu, "İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremin hiçbir vatandaşımıza zarar vermemiş olması tek dileğimiz. Geçmiş olsun. Merkez üssü Düzce olan ve tüm bölgede hissedilen depremde İstanbul'da AKOM'a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. Depremin etkili olduğu tüm illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun." dedi.

son-dakika-duzce-de-5-9-siddetinde-deprem-15446608_747_m

BAKAN SOYLU: PANİKLE ATLAMA DIŞINDA 112'YE HENÜZ BİLGİ ULAŞMADI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da depreme ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan Soylu, "Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde #deprem'in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun. Ayrıca İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Eskişehir, Zonguldak, Sakarya, Bilecik, Bolu, Karabük, Bartın vilayetlerinde ekiplerimize herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. Panik ile atlama dışında 112'ye henüz bilgi ulaşmamıştır. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir." ifadelerini kullandı.

son-dakika-duzce-de-5-9-siddetinde-deprem-15446608_3786_mson-dakika-duzce-de-5-9-siddetinde-deprem-15446608_7923_m

DÜZCE VALİSİ: ŞU ANA KADAR CAN KAYBI BİLGİSİ BULUNMAMAKTA
Düzce Valisi Cevdet Atay, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "İlimizde meydana gelen 5.9 şiddetinde ki depremin ardından Valiliğimize, AFAD ve 112 ekiplerine şu ana kadar ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun." dedi.

son-dakika-duzce-de-5-9-siddetinde-deprem-15446608_7037_m

BAKAN KOCA: 22 YARALIMIZ VAR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depreme ilişkin son durumu paylaştı. Sosyal medyadan açıklama yapan Bakan Koca, 35 yaralının olduğunu ve bunlardan 1'inin durumunun yüksekten atlama nedeniyle ağır olduğunu söyledi.

Bakan Koca'nın açıklaması şöyle:

"Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler