Diyarbakır annelerinin çığlığı: “Teröre lanet olsun”

Diyarbakır'da 'Evlat Nöbeti Çadır Paneli' düzenlendi.

Diyarbakır annelerinin çığlığı: “Teröre lanet olsun”

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için sürdürdüğü oturma eylemini konu alan 'Evlat Nöbeti Çadır Paneli' düzenlendi. Panelde, annelerin mücadelesi ve destekçilerinin konuşmaları yer aldı.

ANNELERİN EYLEMİ BEŞİNCİ YILINDA

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için sürdürdüğü oturma eylemini konu alan "Evlat Nöbeti Çadır Paneli" düzenlendi. Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi beşinci yılında sürüyor. MİSMED Sosyal Medya Derneği ve Geleceğe Işık Saçan Şırnak Kadın Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Evlat Nöbeti Çadır Paneli" HDP il binası önündeki çadırda gerçekleştirildi. Panel öncesinde konuşmacılar ve Diyarbakır annelerinin katılımıyla HDP il binası önünde basın açıklaması yapıldı.

diyarbakir-annelerinin-cigligi-terore-lanet-olsun.jpg

DEVLETİMİZ ANNELERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK

İçişleri Bakanlığı Müşaviri ve Geleceğe Işık Saçan Şırnak Kadın Derneği Başkanı Hatice Atan da çadırda ilk kez bir panel düzenlendiğini dile getirdi. "Doğu ve Güneydoğu'da yıllardır kalleş terör örgütü kadın haklarına, çocuk haklarına, kız çocuklarının haklarına tecavüz ediyor. Bana göre en büyük haksızlık bir evladın annenin bağrından koparılmasıdır." diyen Atan, bu eylemin Diyarbakır'dan sonra Şırnak, Hakkari, İzmir gibi illerde de yapıldığını, terör örgütüne karşı en büyük silahın bir annenin çığlığı olduğunu gördüklerini ifade etti. Atan, devletin annelerin yanında olduğunu, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlar, milletvekilleri ve toplumun her kesiminden temsilcinin annelere destek verdiğini vurguladı.

BATI MEDYASI NEDEN BURAYI GÖRMÜYOR?

MİSMED Sosyal Medya Derneği Başkanı Ferdi Dinç ise Diyarbakır annelerinin evlat nöbetinin 3 Eylül'de 5. yılına gireceğini ifade etti. Dinç, "Gezi olaylarında günlerce canlı yayın yapan Batı medyası 5 senedir anneleri neden görmedi? Birkaç ağaç için ortalığı ateşe veren sözde sanatçılar genç fidanların terör örgütü tarafından kaçırılmasına neden sessiz kalıyor?" dedi.

diyarbakir-annelerinin-cigligi-terore-lanet-olsun-001.jpg

ANNE YÜREĞİ KAZANACAK

Diyarbakır Annelerinin sembol ismi direnişi ve açıklamalarıyla tüm Türkiye’nin dikkatini annelerin eylemine çeken Ayşegül Biçer’de yaptığı açıklamada “Burada sadece bir eylem yok burada tüm dünya ya dosta-düşmana terörle nasıl mücadele edildiğini gösteren annelerin kararlı ve onurlu bir duruşu var .Bizler sonuna kadar burada bu çadırda olmaya devam edeceğiz. Anne yüreği kazanacak PKK ve HDP diz çökecek ” dedi.

Basın açıklamasının ardından HDP il binası önünde oturma eylemi yapılan çadırda panele geçildi.4 oturum halinde gerçekleştirilen panelde, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ataman, Geleceğe Işık Saçan Şırnak Kadın Derneği Başkanı Atan ve MİSMED Sosyal Medya Derneği Başkanı Dinç'in yanı sıra gazeteciler Ekrem Kızıltaş, Nuh Albayrak, Sevda Türküsev, Sabri Balaman, Hikmet Hocaoğlu, Gökhan Yılmaz, Yakup Köse, Ayşegül Akyüz Yahşi, Furkan Bölükbaşı ile Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir ve oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerinden evladına kavuşan Ayşegül Biçer konuşmacı olarak yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler