Depremzede vatandaş Haber61’e konuştu! “Tek sorun zeminden su alması”

Kahramanmaraş depreminde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Ebrar sitesinde yaşayan bir depremzede Haber61'e konuştu.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin yaraları sarılmaya devam ederken evleri yıkılan depremzede vatandaşlar enkaz önünde bekliyor.

Bölgede bulunan Haber61 ekibine açıklamalarda bulunan yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Ebrar sitesinde yaşayan ve birlikte yaşadığı anne ve babasını kaybeden depremzede vatandaş, enkazdan aldığı fotoğraflarla enkaz başında bekliyor.

Depremzede vatandaş evlerinin bulunduğu Ebrar Sitesi G Blok ile ilgili tek sorunun zeminden su alması olduğunu söyledi.

Depremzede vatandaş Haber61’e konuştu! “Tek sorun zeminden su alması”

Vatandaş şunları söyledi;

“G blokta oturuyordum. Ebrar sitesi G blok. Yeni Emniyet Müdürlüğü civarında iş yerim var benim. Çalışıyordum. İşi bıraktım, 10 dakika sonra zaten deprem olmaya başladı. Kendi imkanlarımla enkaza geldim. Zaten yıkılmıştı her yer. Annem, babam rahmetli oldu. Ben de aynı evde yaşıyordum. Çalıştığım için evde değildim. Ben de burada herkes gibi annem, babamı kaybettim. Canlarımı bıraktım. Anne-babamı defnettikten sonra tekrar gelmemiştim buraya. Elimdeki fotoğrafları vatandaşlar çıkarmış. Buraya bırakmışlar, tesadüfen buldum ben de.

Karşıda görülen koltuk parçası benim evimin. Gördüğünüz döşek benim yatağın döşeği. Bir şey düşünemiyoruz. Ne yapacağımıza karar veremiyoruz. Her şey olduğu gibi duruyor. Daha enkazlar bile kaldırılmamış. Anne, babamı defnettim. Erzurum’dan gelen gönüllüler bulmuşlar anne, babamın cenazelerini.

Sadece bizim oturduğumuz G blok 10 kat, 42 daire. Kapıcı dairesi hariç. Biz üç kişiydik, 6 kişi, 8 kişi yaşayanlar vardı. Binin üzerinde kayıp var maalesef.

Biz inşaat mühendisi değiliz. Kahramanmaraş’ta genelde insanlarla güven içinde bir ticaret var. Burayı yapan mimar da vefat etmiş zaten. Bize depremden önce “deprem bölgesi olduğu için normalden daha fazla demir kullanıldı, normalden daha fazla beton kullanıldı” gibi şeyler söylenmişti. Bu sitelere ilk oturanlardanız. Yapan müteahhitler öyle söyleyip bize sattığı için herhangi bir sorun da yoktu oturduğumuz süre içerisinde. Tek sorunu vardı zemin sürekli su alıyordu. Onun haricinde bir sıkıntı yoktu. Burayı boşaltalım diyeceğimiz bir sıkıntı yoktu dairelerde.

Bizim çocukluk arkadaşımın babası falan vefat etti karşı binada. O 9. katta oturuyordu. 10. kat yıkılınca üstü açık kalmış. Rabbim saklamış çocuklarını. İki tane bebekleri vardı onlarında. Kendi çabalarıyla çıkmışlar. 7. katta bir yarık oluşmuş, o abim ailesiyle çıktı. 10. katta bir arkadaşım vardı o bir çocuğuyla kendisi çıktı. Diğer çocuğuyla eşi rahmetli oldu bildiğim kadarıyla. Herkes aynı durumda.

İl geneli olarak 2. gün öğleden sonra buraya ekipler gelmeye başladı. Ben kendi binam için söylüyorum. Deprem olduktan 10 dakika sonra enkazın yanındaydım. Annemi, babamı bulabilir miyim diye. Belki onlar da seslendi ama ben duyamadım. Çünkü mahşer yeri gibiydi burası. Çok yoğun yağmur yağıyordu. Çok insan sesi vardı. Beni kurtar abi, duvar üstüme geliyor abi… Gün ışıdığında sitenin ön tarafında genç bir kardeşimiz ve bir bebeği çıkardık biz. Buradaki sivil vatandaşlarla. Sağ olsunlar. Devletin hiçbir çabası olmadı burada. Karşı blokta 7-8. günden sonra Devlet Su İşleri çalıştı. Bir komşumuzun abisinin iş makineleri geldi. Sağ olsun. Gönüllü gelenler vardı onlarla arama kurtarma yaptık ama canlı kimseyi çıkaramıyoruz tabii ki. Cenazelerimizi çıkardığımıza seviniyoruz. Devletin hiçbir kolu gelip burada bir çalışma yapmadı maalesef.”

Haber61 - Haber Servisi - Okan Çıtlak - Kahramanmaraş -

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Şehirler