İstanbul’un Cevizlibağ semtinde bulunan Atatürk KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşanan hırsızlık ve taciz iddialarına ilişkin soruşturmada 4 şüpheli gözaltına alındı.
Yaz tatilinden dönen öğrenciler, odalarında bıraktıkları eşyaların karıştırıldığını, bazı eşyalarının kaybolduğunu ve bazılarının başka odalardan çıktığını belirterek durumu sosyal medyada paylaşmıştı. Paylaşımlarda valizlerin dağınık hâli, tıraş bıçakları ve içki şişeleri gibi izinsiz kullanılan eşyalar dikkat çekmişti. Öğrenciler ayrıca, odalarına giren işçilerin kendilerine telefon numaraları üzerinden mesaj göndererek tacizde bulunduğunu da iddia etmişti.
Gelişmeler üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı, Merkezefendi ve Atatürk KYK yurtlarında görevli iki yurt müdürü ile bir müdür yardımcısını görevden almış, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma başlatmıştı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görüntüler ve şikâyetler üzerine yürütülen çalışma sonucu 4 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.
Bu gelişme, hem öğrenciler hem de kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Soruşturmanın sürdüğü, gözaltındaki şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Kaynak: