Borsa İstanbul'a operasyon mu yapıldı?
Borsa İstanbul (BİST) pay piyasasında son dönemlerde yaşanan olağanüstü fiyat hareketliliği ve ani düşüşler sonrası başlatılan soruşturmada 17 kişi gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında operasyon gerçekleştirildi.
Başsavcılık tarafından yapılan değerlendirmede, BİST pay piyasasında bazı sermaye piyasası araçlarında manipülatif hareketler tespit edildiği belirtildi. Bu hareketlerin, makul bir ekonomik ya da finansal gerekçeyle açıklanamadığı ve piyasaların güven, açıklık ve istikrar içinde çalışmasını bozacak nitelikte olduğu kaydedildi.
Manipülatif işlemler mercek altına alındı
Soruşturma çerçevesinde, İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü koordinesinde operasyon düzenlendi. Sermaye piyasası araçlarında manipülatif eylemlerde bulunduğu tespit edilen kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda 17 şüpheli yakalandı.
Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenildi. Soruşturma kapsamında yeni gelişmelerin yaşanabileceği belirtildi.
Kaynak:Ajanslar