"Başım ağrıyor" dedi ama kurtaramadı! 16 yıl hapis cezası aldı

Bolu'da yapılan operasyon sonucunda 648 gram uyuşturucu ile yakalanan şahısa hapis cezası.

"Başım ağrıyor" dedi ama kurtaramadı! 16 yıl hapis cezası aldı

Bolu'da, Anadolu Otoyolu'nda yapılan bir trafik denetiminde, şüpheli davranışlar sergileyen bir sürücünün aracında yapılan aramada, 648 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Yaklaşık 6 ay önce gerçekleşen olay sonrasında gözaltına alınan 54 yaşındaki Ahmet Sakallı, uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Sakallı, savunmasında uyuşturucu maddeyi satış amacıyla bulundurmadığını, pandemi sürecinde yaşadığı iflas ve sağlık sorunları nedeniyle ağrılarını dindirmek amacıyla kullandığını belirtti. Ayrıca, kanser teşhisi aldığını ve eşini kanser nedeniyle kaybettiğini, cezaevi koşullarında yaşamasının mümkün olmadığını ifade ederek mahkemeden ev hapsi cezası talebinde bulundu.

Ancak, mahkeme Sakallı'nın "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 16 yıl 3 ay hapis ve 75 bin lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sakallı'nın savunmasına rağmen, mahkeme tarafından verilen bu karar, uyuşturucu maddelerle mücadeledeki sıkı tutumun bir göstergesi olarak değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler