Bartın Amasra'da maden ocağındaki patlamadan acı haber: 28 kişi hayatını kaybetti

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde, yeraltında patlama meydana geldi.

Bartın Amasra'da maden ocağındaki patlamadan acı haber: 28 kişi hayatını kaybetti

8 işçinin kendi imkanlarıyla çıktığını belirten Bartın Valisi Arslan, madenin eksi 300 kotunda 44, eksi 250 kotunda ise 5 işçinin olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şehit olan maden işçilerinin isimlerini tek tek açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maden ocağındaki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 28'e yükseldiğini duyurdu.

Bartın 'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde yeraltında patlama meydana geldi. Bartın Valisi Arslan, "300 kotunda 44 kişi, -350 kotunda da var. İşçilerimizi kurtarıldı'' dedi. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, projeyle ilgili soruşturmada. AFAD'dan yapılan yeni açıklamada "patlamanın trafo nedeniyle olduğu bilgisi sehven" denildi. Bölgeye çok sayıda, işçiler ve bekleyen vatandaşlar için ihtiyaç çadırları kuruldu.

BAKAN KOCA: CAN KAYBI 28'E YÜKSELDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maden ocağındaki can kaybının arttığını sosyal medyadan yaptığı açıklamayla duyurdu. Bakan Koca, "Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28’e ulaştı. İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor." dedi.

BAKAN SOYLU ŞEHİTLERİN İSİMLERİNİ AÇIKLADI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin son durumu açıkladı. Soylu, "Dün akşam saat 18 15 sularında malesef bulunduğumuz alandaki işletmede büyük bir patlama meydana geldi ve ardından hem Bartın Valimiz hem sayın milletvekilimiz, kaymakamımız ve buradaki tüm arkadaşlarımız belediye başkanımız buraya intikal ettiler. O andan itibaren de işletmenin yöneticileriyle beraber tüm Türkiye burada nasıl bir patlama olduğunu ve sonuçlarının ne olduğunu duymaya başladı. Başımız sağolsun. Ülkemizin başı sağolsun, geçmiş olsun. Bartın'ımıza geçmiş olsun ve tüm madencilerimize geçmiş olsun, başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. İlk açıklamalarımızda bu vardıyalarımızda 110 madencimizin çalıştığını ifade etmiştik. Aynı zamanda kritik yerde 49 madencimizin çalıştığını söylemiştik. Ve ardından da burada bütün kurumlarımızın ortak çalışmasıyla gelişmeleri sizle paylaşmıştık. Şimdi de son durumu paylaşmak için karşınızdayız.

110 vardiya çalışanımızdan 28 madenci kardeşimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. 6'sı Sağlık Bakanlı'ğının ambulans uçaklarıyla birlikte İstanbul'da Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Yaralı bir şekilde orada tedavi görüyor. 3'ü Bartın Devlet Hastanesi, 2'si özel hastanede olmak üzere 5'İ Bartın'da tedavi görüyor. 11 kardeşimizde hayati durumlarıyla ilgili herhangi bir risk olmadığını sağlık birimlerimiz, sağlık müdürümüz, başhekimlerimiz bize ilettiler.

Bizde hastanelere gittiğimizde bu değerlendirmeleri kendilerinden aldık. Bu patlamadan hemen sonra sağ çıkan artı kurtarılan 58 madencimiz şu anda aşağıda değerlendirdiğimiz arama kurtarma çalışmalarıyla kurtarılmaya çalışılan 15 madencimiz olayın olduğu ilk saatten itibaren gerek Enerji Bakanlığı'nın tüm ekipleri ülkemizin bir çok noktasından gerek buradaki hemen varolan müdahale eden ekipleri anında arama kurtarma çalışmalarına başladılar. Sağlık Bakanlığı'nın bütün ekipleri UMKE, AFAD ve bütün kurumlarımızın ekipleri buradaydılar. Bütün arama kurtarma çalışmalarına katıldılar. Ben size vefat eden 26 kardeşlerimizin isimlerini de söyleyeceğim.

Şehit olan kardeşlerimiz; Ali Doğru, Aziz Köse, Berkay Pınarcıoğlu, Emrah Kaval, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Ramazan Özer, Selçuk Ayvas, Serkan Nakaş, Şuhayip Okul, Genel Saygın, Mehmet Kara, Yasin Bulut, Sabri Akdere, Murat Özkan, Serhat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelik, Gürdal Serenli, Orhan Altun, Emrah Kaya, Rıdvan Acet...

Şehitlerimize Cenab-ı Allahtan rahmet diliyoruz. Ailelerine sabır diliyoruz. Aşağıda göçük altında arama kurtarma esnasında şu anda kurtarılmayı bekleyen ailelere de sabır diliyoruz. Ve bütün milletimize de başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Allah rahmet eylesin. Büyük bir üzüntü içerisinde olduğumuzu söylemek isterim. Allah bu tip olaylarla bizi bir daha karşı karşıya bırakmasın. inşallah arama kurtarma çalışmalarında umutlu bir haber arkadaşlarımızdan bekliyoruz. 

BAKAN KOCA: 6 VATANDAŞIMIZ İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaralılara ilişkin verdiği bilgide, "Tedavisi süren 11 yaralımız var. 1’i ağır, 4 hastamız yoğun bakımda. 1 hastamız serviste tedavi görüyor. 6 vatandaşımız uçak ambulanslarla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezine sevk edildi." ifadelerini kullandı.

"İLK DEĞERLENDİRMELER GRİZU PATLAMASI ŞEKLİNDE”
Enerji ve Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden ocağındaki araştırmaların nedenine ilişkin açıklama yaptı. 

Bakan Dönmez ise, “Havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor, kısmı göçükler var. İlk değerlendirmeye göre grizu patlaması oldu. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında, herhangi bir eksiklik yok. İçeride bir devam eden yangın yok. Ama olumsuz bir şey gelişir, anında müdahale etmek icap eder, o maksatla bulunduruluyor. Şu anda net bir netice yok. Biraz önce ifade ettim, ilk değerlendirmeler grizu patlaması şeklinde” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler