Bakan Yerlikaya'dan Zonguldak'ta batan gemiye yönelik açıklama! İşte son durum

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak açıklarında batan kuru yük gemisine yönelik açıklamada bulundu.

Bakan Yerlikaya'dan Zonguldak'ta batan gemiye yönelik açıklama! İşte son durum

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak açıklarında batan kuru yük gemisinin kayıp 7 kişilik mürettebatını arama çalışmalarının 73 dalgıç, 578 personel, 2 gemi, 1 helikopter, 1 uçak, 17 bot, 3 dron, 4 insansız sualtı aracı, 7 yandan taramalı sonar sistemiyle devam ettiğini bildirdi.

İlçeye gelerek çalışmaları inceleyen Bakan Yerlikaya, gazetecilere, 19 Kasım'da pek çok şehir gibi Zonguldak ve Karadeniz Ereğli'nin de çok büyük yağış aldığını, denizde de çok güçlü fırtına yaşandığını hatırlattı.

haber-61-001.jpg

Yerlikaya, "Kafkametler" adlı yük gemisinin 19 Kasım'da saat 10.20 sıralarında askeri mendireğe çarparak battığını anımsatarak, 12 kişilik mürettebatı arama kurtarma çalışmalarına hava ve deniz koşulları fırsat verir vermez çok güçlü bir şekilde başlandığını söyledi.

Çalışmalarda 5 gemi personelinin cansız bedenine ulaşıldığını aktaran Yerlikaya, diğer 7 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Yerlikaya, yürütülen çalışmalara değinerek, şu bilgileri paylaştı:

"Şu ana kadar ilçe sahili bandında, tüm kıyı şeridinde karadan 196 kilometre uzunluğunda 1250 kilometrekarelik alanda hava unsurlarımızca, 73 dalgıçla denizde arama çalışmaları yürütülmekte. Ancak kayıp denizcilerimizden şu ana kadar herhangi bir emareye maalesef rastlamadık. Arama çalışmalarımız 73 dalgıç, 578 personel, 2 gemi, 1 helikopter, 1 uçak, 17 bot, 3 dron, 4 insansız sualtı aracı, 7 yandan taramalı sonar sistemiyle (YTS) devam etmektedir. Arama çalışması, kurtarma gemilerimiz ile JAK, Sahil Güvenlik, AFAD, emniyet ile Deniz Kuvvetleri tarafından, su altından dalgıçlarımız tarafından yapılmakta. Yine jandarma, emniyet ve AFAD tarafından aydınlatma marifetiyle geceleri - gündüz zaten devam ediyor - 8 noktada karadan tüm kıyı şeridinden olmak üzere, hem uçak hem helikopterle de sahil bandında arama kurtarma devam ediyor."

Yerlikaya, hayatını kaybeden 5 gemi personeline Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

İlçeye gelir gelmez toplantı yaptıklarını, bu zamana kadar yürütülen tüm çalışmalarla ilgili ilgililerden bilgi aldığını aktaran Yerlikaya, "7 mürettebatımızı başlangıçtan bu yana sabırla dualarıyla bekleyen ailelerine hem geçmiş olsun dileklerimi paylaştım hem de tüm çalışmalarla ilgili bilgi arz ettim. Onların sabırlarına, anlayışlarına hayranım. Dillerinde eksik etmedikleri dualara biz de hep birlikte 'amin' diyoruz. En kısa zamanda onlara, şehrimize ve ülkemize hayırlı haberler vermek bizim temel muradımız." ifadelerini kullandı.

Valiliğin koordinasyonunda süren çalışmalara Karadeniz Ereğli Başsavcılığının nezaret ettiğini dile getiren Yerlikaya, gece gündüz demeden sabırla çalışan bütün kurumlara ve çalışanlara teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler