AK Parti'den İBB için flaş hamle! İmamoğlu'nun karşısına 3 Trabzonlu aday

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Ekrem İmamoğlu'nun karşısına Trabzonlu adayları listeye dahil edildiği iddia edildi.

AK Parti'den İBB için flaş hamle! İmamoğlu'nun karşısına 3 Trabzonlu aday

AK Parti'nin İstanbul ve Ankara için belirleyeceği adaylar, yaklaşan yerel seçimler öncesi merakla beklenirken, parti içinde yeni bir strateji konuşulmaya başlandı.

İstanbul'da yoğun Karadenizli seçmen kitlesi bulunduğu düşünüldüğünde, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Trabzonlu bir adayı gösterme planları konuşuluyor. Bu bağlamda, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir'in isimleri gündeme gelmiş durumda.

Parti içindeki kulislerde, "Yeniden İstanbul" sloganıyla yola çıkan AK Parti'nin, İstanbul'da Karadenizli seçmenin etkisini göz önünde bulundurarak, 3 Trabzonlu adayı listeye dahil ettiği iddia ediliyor. Bu adaylardan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir'in, başarıları nedeniyle öne çıktığı ifade ediliyor.

İMAMOĞLU'NA KARŞI 3 TRABZONLU

Parti içindeki yetkililer, İstanbul'da Karadenizli seçmenin çoğunlukta olması nedeniyle, bu stratejinin avantaj sağlayabileceğini düşünüyor. Ancak aday belirleme sürecinde, belediye başkanı kökenli mi yoksa eski bakanlardan biri mi olacağı konusunda tartışmalar devam ediyor. Bu çerçevede, eski Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum ile eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da adı sıkça geçen isimler arasında bulunuyor.

ANKARA'YA GÖRE DAHA KOLAY

Parti içi kaynaklar, İstanbul'u kazanmanın Ankara'ya göre daha kolay olabileceği görüşünde. 2019'da muhalefetin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinde oluşturduğu ittifakın, 2024 seçimlerine taşınamamasının bir avantaj olduğunu düşünen AK Parti yetkilileri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının profiline yönelik kararlarını ilk tur seçim sonuçlarına göre şekillendireceklerini belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler