AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, asıl mesleği nedir" gibi sorulara yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Siyasi partilerde yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçim öncesi aday belirleme süreci devam ediyor. Bu çerçevede AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan oldu.

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, öz geçmişi, hangi partilerde siyaset yaptı" gibi soruların cevapları merak ediliyor.

Ömer Selim Alan'a dair bilgiler şu şekilde;

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan kimdir?

24 Aralık 1979 tarihinde Zonguldak'ta dünyaya gelen Dr. Ömer Selim Alan, ilk, orta ve lise öğrenimini Zonguldak TED Koleji'nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde almış olan Alan, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü'nden de mezun olmuştur.

Meslek hayatına Zonguldak Kızılay Kan Merkezi'nde adım atan Dr. Ömer Selim Alan, Kan Bankacılığı ve Transfüzyon, İşyeri Hekimliği, Aile Hekimliği ve Turizm Hekimliği alanlarında birçok belge ve sertifikaya sahiptir.

mer-selim-alan-kimdir-1.webp

Sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği görevler ve üyeliklerle de dikkat çeken ALAN, 2006-2008 yılları arasında TED Zonguldak Şube Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca, Türk Tabipler Birliği üyeliği ve Türk Hokey Federasyonu Sağlık Kurulu üyeliği gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur. Siyasi kariyerine 2012 yılında AK Parti Zonguldak İl Yönetimine adım atarak başlayan Dr. Ömer Selim ALAN, altı yıl boyunca AK Parti Zonguldak Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Evli ve iki çocuk babası olan Dr. Ömer Selim Alan, ileri derecede İngilizce bilmektedir. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Zonguldak Belediye Başkanı seçilmiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler