AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Celal Köse kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Celal Köse ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, asıl mesleği nedir" gibi sorulara yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Celal Köse kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Siyasi partilerde yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçim öncesi aday belirleme süreci devam ediyor. Bu çerçevede AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Celal Köse oldu.

Yozgat Belediye Başkan Adayı Celal Köse ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, öz geçmişi, hangi partilerde siyaset yaptı" gibi soruların cevapları merak ediliyor.

Celal Köse'ye dair bilgiler şu şekilde;

AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Celal Köse kimdir?

Celal Köse, 1972 yılında Yozgat'ta dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini Yozgat'ta tamamlayan Köse, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi ana bilim dalı Kamu Yönetimi bölümünde, siyasi partiler kanununa göre seçme-seçilme esasları, parti içi demokrasi ve liderler sultası konularını ele alan Yüksek Lisans tezini vererek tamamladı.

İnşaat, akaryakıt, gıda ve madencilik gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Köse, müteahhitlik yapmaya 1984 yılından beri devam etmektedir.

celal-kose-kimdir-1.webp

Siyasi kariyerine Refah Partisi Gençlik Kolları'nda adım atan Celal Köse, AK Parti'nin kuruluşunda kurucu İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Şubat 2002'de Genel Merkez tarafından Yozgat Merkez İlçe Teşkilatını kurmak üzere Kurucu Merkez İlçe Başkanı olarak atanarak görevlendirildi. 2007 yılında kendi isteğiyle görevinden ayrıldı. 23 Ağustos 2017 tarihinde ise AK Parti Yozgat İl Başkanlığı'na atandı.

Celal Köse, 31 Mart 2019'da gerçekleşen yerel seçimlerde AK Parti Yozgat Belediye Başkan adayı oldu ve seçimi kazandı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Celal Köse, hem siyasi hem de iş hayatında aktif rol alarak toplum hizmetine devam etmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler