AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas ile ilgili araştırmalar yapılıyor? Aslen nereli, yaşı kaç, asıl mesleği nedir? Detaylar haberimizde.

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas oldu. Abdulahat Arvas ile ilgili olarak merak edilen sorulara yanıt aranıyor.

Abdulahat Arvas'ın öz geçmişine dair bilgiler şu şekilde;

Abdulahat Arvas kimdir?

Abdulahat Arvas, 27 Ekim 1969 tarihinde Erciş'te dünyaya gözlerini açtı.

Baba adı Cebrail, anne adı ise Medine'dir.

Van İmam Hatip Lisesi'nden başarıyla mezun olan Arvas, medrese eğitimi alarak Arapça dilini ve Kur'an ilimlerini öğrendi. Eğitim hayatına devam etmek amacıyla Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğrenim görmektedir.

Sanayici ve işadamı olarak tanınan Abdulahat Arvas, Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesislerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmektedir.

abdulahat-arvas-nerelidir.webp

MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Van kurucu Şube Başkanlığı, ÖNSİAD (Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurul Üyeliği, Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulunan Arvas, halen çeşitli iktisadi ve sosyal sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev yapmaktadır.

27. dönem milletvekili seçimlerinde Van'da AK Parti Milletvekili olarak Meclis'e giren Abdulahat Arvas; Kürtçe, orta düzeyde Arapça ve Farsça bilmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler