AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, asıl mesleği nedir" gibi araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti'de 31 Mart 2024 yerel seçimleri için aday belirleme süreci devam ediyor. Bu doğrultuda AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar oldu.

AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, siyaset geçmişi gibi soruların cevaplarına yanıt aranıyor.

Yusuf Alemdar ile ilgili bilgiler şu şekilde;

AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar kimdir?

Yusuf Alemdar, 1966 yılında Trabzon'da hayata gözlerini açtı.

Yusuf Alemdar, lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı

Uzun yıllar ticaret alanında faaliyet gösterdikten sonra 1988 yılında aktif siyasete adım atan Yusuf Alemdar, 2001 yılında AK Parti Sakarya İl teşkilatının kuruluş sürecinde yönetim kurulu üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde yer aldı.

yusuf-alemdar-kimdir-1.webp

2003 yılında, AK Parti Sakarya İl Başkanlığı görevine getirilerek bu pozisyonda 2009 yılına kadar görev yaptı. Ayrıca, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Serdivan Belediye Başkanlığı görevini üstlendi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri'nde de Serdivan Belediye Başkanı olarak seçilen deneyimli isim, evli ve iki çocuk babasıdır.

31 Mart 2024 yerel seçimleri için AK Parti tarafından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri, Trabzonspor Haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler