AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Savran kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Savran ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, asıl mesleği nedir" gibi sorulara yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Savran kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Siyasi partilerde yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçim öncesi aday belirleme süreci devam ediyor. Bu çerçevede AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Savran oldu.

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Savran ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, öz geçmişi, hangi partilerde siyaset yaptı" gibi soruların cevapları merak ediliyor.

Mehmet Savran'a dair bilgiler şu şekilde;

mehmet-savran-kimdir-1.webp

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Savran kimdir?

Mehmet Savran, 1974 yılında Nevşehir'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini memleketi Nevşehir'de başarıyla tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

Lisans eğitimine 1992 yılında başlayan ve 1998 yılında tamamlayan Savran, hekim olarak görevine Kırşehir ve Kastamonu'da devam etti. Uzmanlık alanı olan Beyin ve Sinir Cerrahisi'nde ihtisasını 2004-2010 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, 2010 yılında Nevşehir Dr. İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak görev almaya başladı.

2021 yılı Şubat ayına kadar kamu ve özel sektörde başarıyla hekimlik görevini sürdüren Savran, 2018 yılında AK Parti Nevşehir İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak atanmış, ardından 2019 yerel seçimlerinde İl Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmiştir.

Op. Dr. Mehmet Savran, 2021 Şubat ayından itibaren Nevşehir Belediye Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babası olan Savran, aynı zamanda İngilizce bilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler