AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, asıl mesleği nedir" gibi sorulara yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti'de 31 Mart 2024 yerel seçimi için aday belirleme süreci hız kazandı. Bu çerçevede AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın oldu.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın oldu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın kimdir sorusuna cevap aranıyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın kimdir?

1951 yılında Mardin Derik'te dünyaya gelen Ayaydın, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olmuştur.

Kariyerine 1977 yılında Anadoluhisarı Gençlik ve Spor Akademisi'nde iktisat asistanı olarak başlamış, 1978'de İTİA İşletme Yüksek Okulu ve İTİA Ekonomi Fakültesi'nde asistan olarak görev almıştır.

Akademik yolculuğuna Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde devam eden Ayaydın, 1983 yılında ekonomi alanında yüksek lisans derecesini, 1985 yılında ise ekonomi doktorası unvanını almıştır.

aydin-ayaydin-kimdir-nerelidir.webp

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri bölümünde 1986 yılında yardımcı doçent olarak göreve başlayan Ayaydın, 1988'de doçentlik, 1993 yılında ise ekonometri profesörlüğü unvanlarına sahip olmuştur.

1997-1999 yılları arasında Rekabet Kurumu Başkanlığı görevini üstlenen Ayaydın, bu dönemde önemli çalışmalara imza atmıştır. 1999 yılında ANAP'tan ve 2011 yılında ise CHP'den İstanbul milletvekili olarak seçilen Ayaydın, siyasi kariyerinde de etkili bir rol oynamıştır.

31 Mart 2024 yerel seçimleri için AK Parti'den Muğla Belediye Başkan Adayı gösterilmiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler