AK Parti Mardin Belediye Başkan adayı Abdullah Erin kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti Mardin Belediye Başkan adayı Abdullah Erin kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? İşte detaylar...

AK Parti Mardin Belediye Başkan adayı Abdullah Erin kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti'nin Mardin Belediye Başkan adayı Abdullah Erin oldu.

AK Parti'nin Mardin Belediye Başkan adayı Abdullah Erin ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, asıl mesleği nedir, ne mezunu" gibi sorulara yanıt aranıyor.

AK Parti'nin Mardin Belediye Başkan adayı Abdullah Erin ile ilgili olarak öz geçmiş bilgileri şu şekilde;

ABDULLAH ERİN KİMDİR?

1969 yılında Mardin'in Savur ilçesine bağlı Gölbaşı köyünde dünyaya gelen Abdullah Erin, eğitim hayatına hızlı bir başlangıç yaptı. 1986'da Midyat Lisesini bitirdikten sonra, 1991'de Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden ikincilikle mezun oldu. Akademik başarıları, onu mülki idare mesleğine yönlendirdi ve 1992'de girdiği Kaymakamlık sınavını başarıyla geçerek meslek hayatına adım attı.

Kaymakam adaylığı sürecinde, İngiltere'de üniversite ve dil okullarında genel İngilizce ve sosyal politika üzerine çalışmalar yaparak uluslararası deneyim kazandı. Bu eğitim dönemi, onun 62 kişilik grubu ikincilikle tamamlamasına ve Tefenni Kaymakamlığı gibi önemli görevlere atanmasına zemin hazırladı. Gülşehir, Doğanşar ve Bayburt gibi çeşitli yerlerde vali yardımcılığı görevlerinde bulunan ERİN, özellikle Şırnak Vali Yardımcısı olarak Habur Gümrük Kapısında yaptığı iyileştirmelerle dikkat çekti.

AK Parti Mardin Belediye Başkan adayı Abdullah Erin kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

2001'de İngiltere'ye yüksek lisans yapmak üzere gönderilen 10 mülki idare amirinden biri olarak seçilen ERİN, Nottingham Üniversitesi'nden "Üstün Başarılı" derecesiyle mezun oldu. Dönüşünde Ermenek, Taşköprü ve Cizre Kaymakamlıkları gibi önemli görevlerde bulunduktan sonra, 2005'te Mülkiye Müfettişliği sınavını kazanarak bu alanda dört yıl görev yaptı.

2009'da Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) Genel Sekreterliği'ne atanan Erin, burada kısa sürede önemli başarılara imza attı. Ajans, onun liderliğinde Türkiye'deki en iyi üç ajans arasına girdi. 2012'de Mülkiye Başmüfettişliğine dönen ERİN, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu için önemli bir raporun hazırlanmasına katkıda bulundu.

2013-2015 yılları arasında İçişleri Bakan Danışmanlığı görevini üstlenen ERİN, bu dönemde Mardin'in kalkınması için yoğun çaba sarf etti. Ayrıca, ABD, İsveç, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye ve Irak gibi birçok ülkede çeşitli incelemelerde bulundu.

İngilizce, Arapça ve Kürtçe dillerinde yetkin olan Abdullah Erin, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler