AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, asıl mesleği nedir" gibi sorulara yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Siyasi partilerde yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçim öncesi aday belirleme süreci devam ediyor. Bu çerçevede AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er oldu.

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, öz geçmişi, hangi partilerde siyaset yaptı" gibi soruların cevapları merak ediliyor.

Sami Er'e dair bilgiler şu şekilde;

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er kimdir?

Sami Er, 1963 yılında Malatya'da hayata gözlerini açtı. İlk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehirde tamamladı. 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Makine Mühendisliği alanında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini ise İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Anabilim Dalı'nda Kent Çalışmaları ve Yönetimi (Kentsel Dönüşüm) dalında başarıyla tamamladı.

Meslek hayatına adım attığı yıllarda Ümran Boru San. Tic. A.Ş.'de Mühendislik ve Kalite Kontrol Müdürlüğü görevini üstlendi. Askerlik hizmetini M.S.B. Diyarbakır İnşaat Emlak Daire Başkanlığı'nda Kontrol Mühendisi olarak başarıyla yerine getirdikten sonra, Beykoz Göksu Evleri projesinde Kontrol Mühendisi olarak görev aldı.

2004-2005 döneminde İstanbul Büyükçekmece Yakuplu Belediyesi'nde Fen ve İmar Planlama Müdürlüğü görevini üstlendi. Daha sonra, 2005-2008 yılları arasında Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı ve Halktaş A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi önemli görevleri başarıyla yürüttü.

sami-er-kimdir-nerelidir.webp

2008 yılında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atanarak, Malatya Belediyesi ve İl Özel İdaresi iştiraki olan Esenlik şirketinin ortaklar kurulu üyeliği ve Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. 2011 Eylül ayında İstanbul Üsküdar Belediyesi Mali İşler ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atanarak, bu görevini 2014 Temmuz ayına kadar başarıyla sürdürdü.

Sami Er, çeşitli vakıf ve derneklerde kurucu ve mütevelli heyeti üyelikleri de yapmış, 2014-2019 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda Başkan Yardımcılığı ve Emlak Konut GYO'da yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.

2019 Mahalli İdareler Seçimleri'nden sonra Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak atanarak, halen 61 yaşında olan Er, evli ve dört çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Şehirler