AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, asıl mesleği nedir" gibi sorulara yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Siyasi partilerde yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçim öncesi aday belirleme süreci devam ediyor. Bu çerçevede AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu oldu.

AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, öz geçmişi, hangi partilerde siyaset yaptı" gibi soruların cevapları merak ediliyor.

Kamil Saraçoğlu'na dair bilgiler şu şekilde;

kamil-saracoglu-kimdir-1.webp

AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu kimdir?

Kamil SARAÇOĞLU, 1959 yılında Kütahya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini (İHL) Kütahya'da tamamladı. Evli ve üç çocuk babasıdır. 1985 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Saracoğlu, lise yıllarında MTTB (Milli Türk Talebe Birliği)’nde idarecilik görevlerinde bulundu. Aktif siyasete 1990 yılında atılan Saracoğlu, aynı zamanda 1986'dan beri ticaretle uğraşmaktadır.

AK Parti'nin 2001 yılında kurulmasıyla birlikte Kütahya il yönetim kurulunda kurucu üye olarak görev alan Saracoğlu, 1. kongrenin ardından İl Başkan yardımcılığı görevine getirildi. 2004 Yerel Seçimlerinde Kütahya Merkez İl Genel Meclis üyeliğine seçilen Saracoğlu, 2005-2009 yılları arasında İl Genel Meclis Başkanlığı görevini üstlendi. 2009 yerel seçimlerinde İl Genel Meclis üyeliğine ikinci kez seçilen Saracoğlu, aynı yıl yapılan AK PARTİ 3. İl Kongresinde Kütahya İl Başkanlığı'na seçildi. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Kütahya Milletvekili Aday Adayı olan Saracoğlu, 2012 AK PARTİ 4. Olağan İl Kongresinde ikinci kez Kütahya İl Başkanlığı'na seçildi. Ayrıca, 1. OSB ve 2. OSB Yönetim Kurulu üyeliklerinde de bulundu.

Saracoğlu'nun sivil toplum kuruluşlarındaki üyelikleri arasında Ticaret ve Sanayi Odası, Kızılay, Yeşilay ve İmam Hatip Lisesi Koruma Dernekleri yer almaktadır. 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen seçimde AK Parti'den Kütahya Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler