AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, asıl mesleği nedir" gibi sorulara yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Siyasi partilerde yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçim öncesi aday belirleme süreci devam ediyor. Bu çerçevede AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı oldu.

AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, öz geçmişi, hangi partilerde siyaset yaptı" gibi soruların cevapları merak ediliyor.

Mehmet Saygılı'ya dair bilgiler şu şekilde;

AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı kimdir?

1969 yılında Hacı Kaya ve Aysel Saygılı'nın beşinci çocuğu olarak dünyaya gelen Mehmet Saygılı, ilkokulu Tınaz İlkokulu'nda, ortaokulu Atatürk İlkokulu'nda, liseyi ise Kırıkkale Lisesi'nde tamamladı.

Mehmet Saygılı, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden 1990 yılında mezun oldu. İngiltere'de 1990-1991 yılları arasında dil eğitimi aldı ve 1991–1992 yılları arasında askerlik hizmetini tamamladı. 1993 yılından itibaren merkezi Kırıkkale olan aile şirketinde ticari faaliyetine devam etti.

mehmet-saygili-kimdir-1.webp

2009 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nde il genel meclis üyesi seçilen Mehmet Saygılı, 2011 yılında Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı olarak görev aldı. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ruhsatına sahip olan Saygılı, Kırıkkale İli Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı (Kiktav) kurucu üyeliği, Kırıkkale Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, Polis Hizmetlerini Güçlendirme Derneği Yönetim Kurulu üyeliği gibi sosyal, kültürel ve yardım amaçlı pek çok dernekte üyelikleri bulunmaktadır.

Mehmet Saygılı, 30 Mart 2014 Seçimlerinde ve 31 Mart 2019 Seçimlerinde tekrar Adalet ve Kalkınma Partisinden Kırıkkale Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler