AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Raşit Polat kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Raşit Polat ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, asıl mesleği nedir" gibi sorulara yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Raşit Polat kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Siyasi partilerde yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçim öncesi aday belirleme süreci devam ediyor. Bu çerçevede AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Raşit Polat oldu.

AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Raşit Polat ile ilgili olarak "kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, öz geçmişi, hangi partilerde siyaset yaptı" gibi soruların cevapları merak ediliyor.

Raşit Polat'a dair bilgiler şu şekilde;

AK Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Raşit Polat kimdir?

Reşit Polat, 1975 yılında Kilis'te hayata gözlerini açtı. Ahmet ve Hamide çiftinin oğlu olarak dünyaya gelen Polat, eğitim hayatına Kemaliye İlkokulu'nda başladı, ardından Atatürk Ortaokulu ve Kilis Lisesi'ni başarıyla tamamladı. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olan Polat, mesleğini icra etmek için Kilis'te kendi eczanesini açtı ve bu alanda 15 yıldan fazla süredir başarılı bir şekilde faaliyet göstermektedir.

Aktif siyasi hayatına 2001 yılında AK Parti üyesi olarak adım atan Reşit Polat, 2009 Yerel Seçimleri'nde birinci sıradan Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. 2011 Şubat ayında AK Parti Kilis İl Başkanı olarak atanmasıyla birlikte siyasi sorumluluklarını daha da artırdı.

Mayıs 2012'de gerçekleşen AK Parti Kilis İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'ne tek aday olarak katılan ve tekrar İl Başkanı olarak seçilen Reşit Polat, 4 yıl boyunca bu görevi başarıyla sürdürdü. Ancak 2015 Genel Seçimleri'nde milletvekili aday adayı olmak amacıyla İl Başkanlığı görevini devretti.

Reşit Polat, evli ve iki çocuk babasıdır, ailesiyle birlikte Kilis'te yaşamaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler