AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fırat Görgel kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fırat Görgel oldu. Peki Fırat Görgel kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler…

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fırat Görgel kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için Belediye Başkan adayları ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Buna göre AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Fırat Görgel oldu. Peki Fırat Görgel kimdir? Nereli? Kaç yaşında? İşte detaylar…

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fırat Görgel kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

FIRAT GÖRGEL KİMDİR?

5 Haziran 1982'de Kahramanmaraş'ta doğan Fırat Görgel, emekli öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak hayata başladı. İlk ve ortaöğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, eğitim yolculuğunu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 2000 yılında devam ettirdi.

2004 yılında hukuk fakültesinden mezun olan Görgel, üniversite yıllarında çeşitli öğrenci kulüplerinde yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulundu. Mezun olduktan sonra, 2005 yılı Aralık ayında Kahramanmaraş Barosu'nda stajına başladı ve aynı yıl içinde stajını tamamladı.

2006 yılında Kahramanmaraş'ta serbest avukat olarak kariyerine başlayan Görgel, siyasi hayatına da 2004 yılında AK Parti üyesi olarak adım attı. 2006 yılından itibaren AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları'nda çeşitli görevlerde bulunarak, yönetim kurulu üyeliği ve yürütme kurulu üyeliği gibi önemli pozisyonlarda görev yaptı.

2010 yılında önemli bir adım atan Görgel, AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendi ve 2014 yılına kadar bu görevde bulundu. 2014 yılının mart ayında AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığına atandı. 2015 yılında Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanlığı'na getirilen Görgel, 2020 yılında Kahramanmaraş İl Başkanlığına aday gösterildi.

Fırat Görgel, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler