AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin oldu. Peki Fatma Şahin kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler…

AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için Belediye Başkan adayları ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Buna göre AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Fatma Şahin oldu. Peki Fatma Şahin kimdir? Nereli? Kaç yaşında? İşte detaylar…

AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

FATMA ŞAHİN KİMDİR?

Fatma Şahin, 20 Haziran 1966'da Gaziantep'te doğdu. Mustafa ve Perihan Kıymık çiftinin en büyük çocuğu olan Şahin, ilköğrenimini İstiklal İlkokulu'nda, lise öğrenimini ise Kız Lisesi'nde tamamladı.

Eğitim hayatına İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Fakültesi'nde devam ederek, kimya mühendisi olarak mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından özel bir şirkette işletme mühendisi olarak kariyerine başlayan Şahin, 18 yıl boyunca işletme mühendisi ve işletme müdürü olarak görev yaptı.

Evli ve iki çocuk annesi olan Şahin, 2001 yılında Ak Parti Gaziantep İl Kurucu üyesi olarak siyasete adım attı. 2002 seçimlerinde Gaziantep milletvekili seçilerek, 22., 23. ve 24. dönem milletvekilliği yaptı.

2007 yılında Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığına seçilen Şahin, Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu, AB Uyum Komisyonu ve Töre-Namus cinayetleri ile Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu'nda görev aldı.

6 Temmuz 2011'de 61. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı olarak atanmasıyla, Şahin'in kariyerinde yeni bir dönem başladı. 26 Aralık 2013'te bakanlık görevinden ayrılarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Şahin, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde %54,7 oy oranıyla seçilerek Türkiye'nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanı oldu.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde de AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görevine devam etmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler