AK Parti Çorum Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti’nin Çorum Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın oldu. Peki Halil İbrahim Aşgın kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler…

AK Parti Çorum Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için Belediye Başkan adayları ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Buna göre AK Parti Çorum Belediye Başkanı adayı Halil İbrahim Aşgın oldu. Peki Halil İbrahim Aşgın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? İşte detaylar…

AK Parti Çorum Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

HALİL İBRAHİM AŞGIN KİMDİR?

Halil İbrahim Aşgın, 1973 yılında Çorum'da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Çorum'da başlayarak, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı.

Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde devam eden Aşgın, burada Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Daha sonra, Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine yönelerek, "5393 Sayılı Belediye Kanunu Çerçevesinde Yerel Özerklik Açısından Belediyeler" başlığı altında bir tez hazırladı ve yerel yönetimler alanında uzmanlaştı.

Eğitimine yurt dışında da devam eden Aşgın, İngiltere'de dil eğitimi aldı. Ardından, Hitit Üniversitesi'nde din sosyolojisi alanında "Din-Siyaset İlişkisi Bağlamında Milli Görüş Hareketi" konulu teziyle doktora derecesini elde etti. Meslek hayatına ise on yedi yıl süresince Yabancı Dil, Bilgisayar, Meslekî Eğitim ve Yeminli Mütercim Tercümanlık Merkezi'nde Kurucu Müdür olarak hizmet vererek devam etti.

Akademik kariyerine Hitit Üniversitesi'nde yerel yönetimler alanında dört yıl boyunca akademisyen olarak devam eden Aşgın, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu, yönetici ve sözcü gibi roller üstlendi. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi'nde Çorum Belediye Başkanı olarak seçildi.

İngilizce'yi iyi derecede konuşabilen Aşgın, evli ve dört çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler