AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş oldu. Peki Mustafa Savaş kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler…

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için Belediye Başkan adayları ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Buna göre AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Savaş oldu. Peki Mustafa Savaş kimdir? Nereli? Kaç yaşında? İşte detaylar…

ak-parti-aydin-buyuksehir-belediye-baskan-adayi-mustafa-savas-kimdir-nerelidir-kac-yasinda-ne-is-yapiyor.webp

MUSTAFA SAVAŞ KİMDİR?

Mustafa Savaş, 1965 yılında Aydın’ın Çine ilçesinde dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Kariyerine Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğünde Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Savaş, Müfettişlikten Şube Müdürlüğüne, Daire Başkanlığından Genel Müdür Yardımcılığına kadar çeşitli görevlerde bulundu. 2002-2015 yılları arasında Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken, bankanın yeniden yapılanması ve ilk halka arzında önemli roller üstlendi.

2009 yılındaki Dünya Finansal Krizi sırasında, Halk Bankası'na kredi borcu olan reel sektör için "Borç Yapılandırma Programı"nı hayata geçirerek dikkat çekti. Ayrıca Halk Sigorta, Halk Yatırım, Halk Emeklilik, Bankalararası Kart Merkezi ve Kredi Garanti Fonu gibi önemli kurumların Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Halk Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de üstlendi.

26. Dönem Milletvekilliği ve AK Parti Genel Merkezi'nde Sosyal Politikalar ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. 27. Dönem Aydın Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığını yürüttü. Bu dönemde, çeşitli kanun tekliflerini TBMM'ye sunarak ekonomi ve finans alanında önemli katkılarda bulundu. Halen 28. Dönem Aydın Milletvekili olarak Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı görevine devam etmektedir.

Mustafa Savaş evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler