AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü oldu. Peki Hakan Tütüncü kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler…

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için Belediye Başkan adayları ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Buna göre AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hakan Tütüncü oldu. Peki Hakan Tütüncü kimdir? Nereli? Kaç yaşında? İşte detaylar…

ak-parti-antalya-buyuksehir-belediye-baskan-adayi-hakan-tutuncu-kimdir-nerelidir-kac-yasinda-ne-is-yapiyor.webp

HAKAN TÜTÜNCÜ KİMDİR?

15 Haziran 1979 tarihinde dünyaya gelen Hakan Tütüncü, eğitim hayatını Antalya'da başarıyla tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2001 yılında mezun olduktan sonra, meslek hayatına Antalya Barosu'na kayıtlı serbest avukat olarak devam etti.

Siyasi kariyerine AK Parti'nin kuruluş sürecinde atılan Tütüncü, Antalya İl Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı olarak atandı.

2003'te Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2004'te ise İl Sekreteri olarak görev aldı. 2005-2009 yılları arasında iki dönem boyunca Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendi.

2009 yerel seçimlerinde Ak Parti Kepez Belediye Başkanı adayı olarak seçimi kazandı.

2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de başarısını tekrarlayarak Kepez Belediye Başkanlığını üçüncü kez kazandı. Halen bu görevini sürdüren Tütüncü, aynı zamanda 71 üye belediyesi bulunan Antalya Merkezli Akdeniz Belediyeler Birliği'nin 2014'ten bu yana başkanlığını da yürütüyor.

Hakan Tütüncü, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler