AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok oldu. Peki Turgut Altınok kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler…

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için Belediye Başkan adayları ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Buna göre AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Turgut Altınok oldu. Peki Turgut Altınok kimdir? Nereli? Kaç yaşında? İşte detaylar…

ak-parti-ankara-buyuksehir-belediye-baskan-adayi-turgut-altinok-kimdir-nerelidir-kac-yasinda-ne-is-yapiyor.webp

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

Ankara'nın Balâ ilçesinde 1962 yılında doğan Turgut Altınok, eğitim hayatına Keçiören'de başladı. İlk eğitimini Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda, ortaöğrenimini ise Kalaba Lisesi'nde tamamladı.

Uluslararası hukuk alanında yükseköğrenim gören Altınok, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkileri güçlendirmeye yönelik çalışmaları sayesinde, Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi tarafından "Fahri Doktora" unvanına layık görüldü.

Ayrıca, Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde profesör olarak ders verme yetkisi aldı.

Politik kariyerine 1994 yılında MHP'den aday olarak başlayan Altınok, Keçiören Belediye Başkanlığına seçildi. 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi'nden yine aynı görevi üstlendi.

Siyasi yolculuğunu, kurucuları arasında yer aldığı AK Parti ile sürdüren Altınok, 2004 yerel seçimlerinde ve 31 Mart 2019'da yapılan son yerel seçimlerde Keçiören Belediye Başkanı olarak göreve getirildi.

Altınok evli ve 4 çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler