AK Parti Ağrı Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Aydın kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti’nin Ağrı Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Aydın oldu. Peki Mehmet Salih Aydın kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler…

AK Parti Ağrı Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Aydın kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için Belediye Başkan adayları ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Buna göre AK Parti Ağrı Belediye Başkanı adayı Mehmet Salih Aydın oldu. Peki Mehmet Salih Aydın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? İşte detaylar…

AK Parti Ağrı Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Aydın kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

MEHMET SALİH AYDIN KİMDİR?

1 Ocak 1977'de doğan Salih Aydın, lise eğitimini Ağrı İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Eğitim hayatının dönüm noktası olan lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başarıyla bitiren Aydın, hukuk alanındaki bilgi ve deneyimini bu temel üzerine kurdu. İş Sağlığı ve Güvenliği alanında yüksek lisans yaparak uzmanlığını genişletti.

2000 yılında avukatlık kariyerine başlayan Aydın, uzun yıllar boyunca serbest avukatlık yaparak bölgesinde tanınan bir hukukçu oldu. 2012-2018 yılları arasında Türkiye Barolar Birliği Ağrı Delegesi olarak görev alarak hukuki meselelere bölgesel düzeyde katkı sağladı.

2018-2022 yılları arasında Ağrı Baro Başkanı olarak seçilen Aydın, bu görevini başarıyla sürdürdü. Liderlik vasıfları ve hukuki deneyimiyle Ağrı'nın hukuki sorunlarına çözüm bulmada etkin bir rol oynadı. Ayrıca, 2018-2023 yılları arasında Ağrı Sivil Toplum Platformu Başkanı olarak görev aldı.

2006-2008 yılları arasında AK Parti Ağrı Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten Aydın, bu süreçte partisinin temsilcisi olarak önemli görevlerde bulundu. 22 Temmuz 2008 seçimlerinde Ağrı ilinde 5 vekilin çıkarıldığı dönemde aktif rol alarak partisinin başarısına katkı sağladı.

Aydın, evli ve dört çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler