Ağrı Dağı ve Çevresi Baharda Bile Kışın Beyaz Esareti Altında

Baharın gelmesine rağmen, Türkiye'nin en yüksek noktası Ağrı Dağı ve Iğdır'daki Pamuk ile Zor Dağları, yoğun kar yağışıyla yeniden beyaza büründü. Dağlar, kışın soğuk güzelliğini sergiliyor.

Ağrı Dağı ve Çevresi Baharda Bile Kışın Beyaz Esareti Altında

Türkiye'nin en yüksek noktası olan ve 5 bin 137 metre yüksekliğiyle dikkat çeken Ağrı Dağı, baharın müjdesiyle eriyen kış karlarının ardından yeniden yoğun kar yağışının etkisi altına girdi. Ağrı Dağı ve çevresindeki alanlar, aralıksız devam eden kar yağışıyla adeta beyaza büründü. Kar yağışının şiddetiyle dağın zirvesinden eteklerine kadar olan yaklaşık 4 bin metrelik kesim, karın altında kaldı.

Kıştan kalan karların erimesiyle bir nebze yeşeren doğa, yeniden kışın beyaz örtüsüne teslim oldu. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte yaşanan bu doğa olayı, Ağrı Dağı'nın zirvesinden eteklerine dek olan geniş bir alanı etkisi altına aldı.

Bölgede, Ağrı Dağı'nın yanı sıra, Iğdır ilinde bulunan Pamuk Dağı ve Zor Dağları da yoğun kar yağışından nasibini aldı. Bu dağlar da beyaz örtüyle kaplanarak kışın hala bölgede etkili olduğunu gösterdi.

Ağrı Dağı ve çevresindeki bu yoğun kar yağışı, doğa severler ve bölge halkı tarafından ilgiyle takip edilirken, kış turizmi açısından da önemli bir potansiyel taşıyor. Baharın gelmesine rağmen kışın soğuk yüzünü gösterdiği Ağrı Dağı, doğanın muhteşem manzaralarından birini daha sunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler