Deprem bölgesinde son durum! Ölü ve kayıplar var

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi yaşandı.

Deprem bölgesinde son durum! Ölü ve kayıplar var

Şanlıurfa’da kuvvetli yağış merkez ilçelerde sele neden oldu. Gündüz çekilen görüntülerde araçlar sel suları nedeniyle mahsur kalırken, birçok ev ve iş yerini su bastığı görüldü. Sel sularına kapılan bir vatandaş böyle görüntülendi. 

Şanlıurfa ve çevresindeki şiddetli yağış akşama kadar devam edeceği açıklanırken, yağışın yarın etkisini azaltarak devam etmesi bekleniyor. Son dakika bilgilerine göre 2 kentteki sel felaketinde can kaybı 5'e yükseldi, 5 kişinin ise kayıp olduğu aktarıldı.

Şanlıurfa’da dün akşam saatlerinden bu yana devam eden sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Şehrin bazı yerlerinde su taşkınları meydana gelirken, merkez ilçelerde ise aşırı yağış nedeniyle Balıklıgöl ve Abide Köprülü Kavşağı nehre döndü.Kentin birçok bölümünde su altında kalan yollar nedeniyle ulaşım sağlanamazken, sel sularında insanlar ve araçlar sürüklendi. Hastanenin de sular altında kaldığı felakette birçok ev ve iş yerini ise su bastı. Tırların devrildiği selde mahsur kalanları kurtarmaya çalışan insanlar da sel sularında sürüklendi. Suların geldiği ilk dakikalarda araçları ile su içinde kalan insanların ve onlara müdahale etmek isteyen itfaiye ekiplerinin de sular altında kaldığı ileri sürülüyor.Bölgedeki yağış uydu haritasından böyle görüntülendi.

Önce deprem sonra sel! Şanlıurfa sular altında kaldı-2

ADIYAMAN'DA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Vali Hatipoğlu, sağanağın etkili olduğu Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin kaybolduğunu açıkladı.

Gelen son dakika bilgilerine göre 2 kentteki sel felaketinde can kaybı 5'e yükseldi, 5 kişinin ise kayıp olduğu aktarıldı.

Önce deprem sonra sel! Şanlıurfa sular altında kaldı-1

ŞANLIURFA VALİSİ METREKAREYE 200 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, yaptığı açıklamada, "Çok yoğun bir mücadele vermekteyiz. Yağış metrekareye neredeyse 200 kilograma yaklaşmış vaziyette. İhbarlar var, hepsine müdahale ediliyor. En büyük isteğim şu; vatandaşlarım çok dışarı çıkmasın, dere kenarlarında olanlar mutlaka oradan uzaklaşsınlar. Bir kayıp yok ama ciddi bir araç tahribatı var. Şanlıurfa tarihinde böyle bir sel görmemiş. İhbarlar var, dalgıçlarımız müdahale ediyor. İnşallah bir sıkıntı olmaz. En önemlisi hastanemizi tahliye ediyoruz, 200 hastamız var, diğer hastanelere tahliye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Önce deprem sonra sel! Şanlıurfa sular altında kaldı-3

ŞANLIURFA'DA KAYIP İHBARLARI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise "Kayıp ihbarları var ama teyit edemiyoruz. Ekiplerimiz oralara botlarla ulaşmaya çalışıyor. Helikopter için hava şartları el vermiyor. Tüm ekiplerimiz sahada şu an çalışıyorlar" dedi.Bölge halkından Abdullah Sincer yıllardır Kemer'de yaşadığını ve ilk defa böyle bir felaketle karşılaştığını söyledi. Sincer, dün akşamdan beri çalışmaların devam ettiğini ve bölgede evleri, iş yerlerini ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesini su bastığını belirtti.

CAN KAYBI 13'E YÜKSELDİ

Dün akşamdan beri etkisini gösteren sağanak yağış Şanlıurfa ve Adıyaman'da can kayıplarına yol açtı. Adıyaman'da bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi aranıyor. Şanlıurfa'da ise sel nedeniyle 11 kişi yaşamını yitirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler