Sakarya'da depremin 9.yılı duygusal anlara sebep oldu.

12 yaşındaki kızı Tuğba'yı kaybeden Firdevs Akgül'ün yaşadığı acı, törene katılanların yüreğini burktu.

Sakarya'da depremin 9.yılı duygusal anlara sebep oldu.

Sakarya'da düzenlenen Marmara Depremi anma töreninde, 12 yaşındaki kızı Tuğba'yı kaybeden Firdevs Akgül'ün yaşadığı acı, törene katılanların yüreğini burktu.

Depremde hayatını kaybedenler için Atatürk Bulvarı'nda gerçekleşen anma törenine 50 kişi katıldı. AK Parti Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakaryaspor taraftarları ve depremde yakınlarını kaybeden ailelerin yanı sıra vatandaşlar da törende yer aldı.

Firdevs Akgül, saygı duruşu sırasında kızının resmine sarılarak gözyaşı döktü. 9 yıl önceki depremde yaşanan acıyı hala ilk günkü gibi hissettiğini belirten Akgül, kızının çarpık yapılaşmanın bir kurbanı olduğunu ifade etti. 5 katlı bir apartmanın kendi oturduğu iki katlı binanın üzerine yıkılmasının sonucunda kızını kaybettiğini anlattı. Akgül, deprem sonrasında bina korkusu sebebiyle hala prefabrik bir evde yaşadığını ve devlet tarafından kendisine konut sağlanmadığını dile getirdi.

Anma törenine katılanlar, saygı duruşunun ardından Deprem Müzesi'ni ziyaret etti. Firdevs Akgül'ün yaşadığı trajedi, depremin yarattığı yıkımın ve sonrasında yaşanan zorlukların somut bir örneği olarak ön plana çıktı. Akgül'ün dile getirdiği çarpık yapılaşma sorunları ve buna karşı alınması gereken önlemler, deprem güvenliği açısından hayati önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler