9 Milyon liralık sahte altın ele geçirildi! Emekli maaşı ile almış

Adana'da yapılan operasyon ile 9 Milyon liralık sahte altın ele geçirildi.

9 Milyon liralık sahte altın ele geçirildi! Emekli maaşı ile almış

Adana'da, emniyet güçlerinin düzenlediği bir operasyonla, piyasa değeri yaklaşık 9 milyon Türk Lirası olan büyük miktarda sahte altın ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, sahte darphane işaretiyle düşük ayarlı altın üreten bir noktaya baskın yaptı. Operasyonda, 1590 çeyrek altın, 104 yarım altın ve 199 tam altın olmak üzere toplamda 1893 sahte altın ele geçirildi.

Olayın şüphelisi 68 yaşındaki İdris T., gözaltına alınarak sorgulandı. Yakalanan sahte altınların toplam piyasa değerinin 9 milyon TL olduğu belirlendi. Gözaltına alınan İdris T., adli tıp birimindeki sağlık kontrolü sırasında kendisine yöneltilen "Bu altınları emekli maaşınla mı aldın?" sorusuna "Evet" şeklinde cevap verdi. Ancak, emniyetteki ifadesinde, "Çok sayıda gayrimenkulüm var. Bu gayrimenkullerden elde ettiğim gelirle birikim yaparak bu altınları aldım" şeklinde kendini savundu.

İdris T., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından ev hapsi cezasıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler