YSK açıkladı! İşte yurt dışı oylarında son durum

Yüksek Seçim Kurulu, yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında kullanılan oy sayısının 1 milyon 150 bini geçtiğini açıkladı.

YSK açıkladı! İşte yurt dışı oylarında son durum

Yurt dışındaki seçmenler, cumhurbaşkanı seçiminin 2'nci turu için bir kez daha sandık başına gitti. Oy verme işleminin ikinci gününde de seçmenlerin yoğun ilgisi olduğu görüldü. 20 Mayıs'ta yurt dışı temsilcilikleri ve gümrük noktalarında başlayan oy verme işleminin ilk gününde, temsilciliklerde 510 bin 926 seçmen oy kullandı.

İLK GÜN TÜM ZAMANLARI REKORU KIRILDI
Gümrüklerde ise toplam 19 bin 477 kişi sandığa gitti.  Böylece 2014'ten beri sandıkların kurulduğu yurt dışında, ilk günün sonunda toplam 530 bin 403 kişi oyunu kullandı, oy verme sürecinde tüm zamanların ilk gün rekoru kırıldı.

YSK açıkladı! İşte yurt dışı oylarında son durum

1 MİLYONU GEÇTİ
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) aktardığı bilgiye göre, yurt dışında yaşayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda şuana kadar 1 milyon 153 bin 842 vatandaş oy kullandı. Yurt dışında oy verme işlemi 24 Mayısa son bulacak ancak gümrük kapılarında ise süreç 28 Mayıs saat 17.00’ye kadar devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Seçim