Siyasi partiler aday listelerini ne zaman teslim edecek? İşte o tarih

Siyasi partiler aday listelerini 20 Şubat'a kadar teslim edecek.

Siyasi partiler aday listelerini ne zaman teslim edecek? İşte o tarih

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne yönelik hazırlıklarını hızlandırıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim takvimi doğrultusunda, siyasi partiler ve bağımsız adaylar için önemli tarihler yaklaşıyor.

Seçim sürecinde, siyasi partilerin belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri için aday listelerini 20 Şubat Salı günü saat 17.00'ye kadar ilçe seçim kurullarına teslim etmeleri gerekiyor. Büyükşehirlerde ise aday listeleri il seçim kurullarına iletilecek. Aynı zamanda, bağımsız adayların da başvurularını bu tarih ve saate kadar yapmaları bekleniyor.

Aday listeleri üzerindeki eksikliklerin giderilmesi için siyasi partilere ve bağımsız adaylara 22 Şubat'a kadar süre tanınacak. Geçici aday listeleri 23 Şubat'ta ilan edilecek ve itiraz süreci aynı gün başlayacak. Kesinleşen aday listeleri ise 3 Mart'ta kamuoyuna açıklanacak.

Seçim propagandası ve bazı seçim yasakları, 21 Mart Perşembe günü sabahı itibarıyla başlayacak. Seçmen bilgilendirme kağıtlarının dağıtımı 24 Mart'ta tamamlanacak ve propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00'de sona erecek.

Oy verme işlemi, 31 Mart Pazar günü, doğudaki 32 ilde saat 07.00'den 16.00'ya, batıdaki illerde ise 08.00'den 17.00'ye kadar sürecek. YSK, mevsim şartları ve güneşin batış saatini göz önünde bulundurarak, doğudaki illerde oy verme saatlerini bir saat erkene aldı.

Bu seçimde, YSK tarafından 27 Ocak'ta çekilen kura ile belirlenen sıralamaya göre 35 siyasi parti yarışacak. Partilerin oy pusulasındaki yerleri ve seçim sürecine dair tüm detaylar, seçmenlerin bilgisine sunuldu.

Türkiye, demokratik sürecin bir parçası olarak, yerel yönetimlerin geleceğini belirleyecek bu önemli seçime hazır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Seçim