Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Oy kullanmak için seçmen kağıdına gerek var mı?

Türkiye yerel seçim için sandık başına gitti. Peki oy kullanmak için seçmen kağıdına ihtiyaç var mıdır? Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? İşte merak edilenler...

Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Oy kullanmak için seçmen kağıdına gerek var mı?

31 Mart yerel seçimlerinde oy verme işlemleri Türkiye genelinde başladı. Seçimlerde oy kullanacakları okulları ve sandıkları bilen ancak seçmen kağıdını kaybeden adaylar, oy kullanmak için gerekli belgeleri araştırılıyor.

Peki seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Oy kullanmak için seçmen kağıdına gerek var mı? İşte detaylar...

SEÇMEN KAĞIDI OLMADAN OY KULLANILIR MI?

Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçmen kağıtlarının dağıtımı 24 Mart tarihine kadar dağıtıldı. Seçim günü seçmenler oy kullanma saatleri içerisinde gerekli belgelerle birlikte oy kullanacakları sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getirecek.

Seçmen bilgi kağıdının üzerinde seçmene ait olan T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, baba adı, seçim tarihi, sandık yeri (adresi), sandık numarası sıra numarası ve seçmenin kütüğe kayıtlı adresi yer alacak.

Seçmen kağıdı kimlik belirlenmesinde belge olarak kullanılmıyor. Bu sebeple oy kullanırken seçmen kağıdının vatandaşın yanında olma zorunluluğu bulunmuyor. Oy kullanılacak okulun adı, adresi ve sandık numarası internet üzerinden sorgulanabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Seçim