İYİ Partili Başkan'dan turizm açıklaması "Şehrimizin geleceği için destekçi oluruz"

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, şehirdeki turizm krizi hakkında açıklamalarda bulundu.

İYİ Partili Başkan'dan turizm açıklaması "Şehrimizin geleceği için destekçi oluruz"

Trabzon’da heyecanla beklenen turizm sezonu beklenenin çok altında kaldı. Geçen yıl rekor bir ziyaretçi sayısına ulaşan Trabzon, 1 milyar dolar gibi ciddi bir gelir elde etmişti. Trabzon turizmi bu yıl ise, geçen yılın sayılarının yarısına bile ulaşamadı. Her gün onlarca uçak geliyor ancak sayı şu an şehre ve konaklamaya yansımıyor. Belgesiz ve kaçak turizmciler gelen turistleri adeta Trabzon’dan kaçırıyor. Şehir turizmindeki zarar her geçen gün büyüyor. Konuyla alakalı açıklama İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, şehrin idarecilerine seslendi ve Trabzon turizminin kurtulması için ne gerekiyorsa yapılsın dedi.

“ELİMİZDEKİ TURİST POTANSİYELİNİ KAYBEDECEĞİZ”
Doluluk oranının beklenin altında olduğunu belirten Fatma Başkan, “Esnafımızın dört gözle beklediği turizm sezonu adeta bir hayal kırıklığına dönüştü. Bu yıl şehrimize gelen turist sayısı beklentinin çok altında. Bu durum esnafımızı olumsuz olarak etkiliyor. Zaten ülkemiz ekonomik olarak zor bir sınavın içerisinde. Trabzon için turizm çok önemli bir gelir kaynağı ancak turizm sektöründeki denetimsizlik, bugün itibariyle sezona büyük bir darbe vurmuş durumda. Kaçağın bir türlü önüne geçilemiyor. Normalde şu an Uzungöl’de %100’e yakın bir doluluk oranı olması gerekirken, bu oran %80 seviyelerinde kalmış durumda. Turizm işletmecileri bu konu hakkında sürekli açıklamalarda bulunuyor. Şehrimizin idarecilerin bir an evvel bir önlem alması gerekiyor. Hem esnafımızın hem de turizm paydaşlarımızın çağrılarına kulak verilmeli. Süreç böyle devam ederse, maalesef elimizdeki turist potansiyelini kaybedeceğiz.” şeklinde konuştu.

“KOMİSYON KONUSUNDA ÖNLEM ALINMALI”
Sektörün sorunlarına değinen Başkan, özellikle müşteri karşılığında komisyon alındığını vurgulayarak, “Sektörün bu halde olmasının birçok sebebi var. Piyasayı eline geçiren yabancılar, fahiş fiyatlar ve aracıların almış olduğu komisyonlar. Fahiş fiyat ve piyasayı elinde tutan yabancılar konusunu zaten başlı başına bir fiyasko. Bunun denetimi yapması gereken kurumların biran önce devreye girmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra işletmelere komisyon karşılığında müşteri getiren turizm taşıma firmaları ve bireysel şoförler var. Bu noktada komisyonlar %30 seviyelerine yaklaşmış durumda. Bu komisyon miktarı da, turiste kesilen hesaba ekleniyor. Böyle giden hesap iyice kabarmış oluyor. Buna da bir düzenleme getirilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“ŞEHRİMİZİN GELECEĞİ İÇİN DESTEKÇİ OLURUZ”
Trabzon’da turizmin devam etmesi için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini vurgulayan Fatma Başkan, bu konuda yerel yönetimlere destek sözü vererek, “Önümüze baktığımız zaman süreç böyle devam ederse, ne yazık ki Trabzon turizmini çok kötü günlerin beklediğini görüyoruz. Turizm şehri olduğumuzu söylesek bile, bunu başaramadık. Hizmet konusunda çok başarısız bir tablo ile karşı karşıyayız. İYİ Parti Trabzon Teşkilatı olarak şehri yönetenlere bir çağrıda bulunuyoruz, lütfen şehrimiz için gerekeni yapın. Turizmde yaşanan bu krizin önüne henüz fırsat varken geçin. Denetimleri artırın, insanların kafasına göre işletme açmasına izin vermeyin. En önemlisi merdiven altı turizm konaklaması yapanların önüne geçin. Bu şehir hepimizin, şehrimizi geleceğini kurtarmak sizin elinizde, bu fırsatı tepmeyin, Trabzon turizmi için ne gerekiyorsa onu yapın. Şehrimizin geleceği için olan her işte destekçiniz olacağımıza söz veriyoruz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Seçim