İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın emekli zammını Meclis'e taşıdı "Sonuna kadar takipçisi olacağım"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, emeklilere yapılan %25’lik zammı meclis gündemine taşıdı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın emekli zammını Meclis'e taşıdı "Sonuna kadar takipçisi olacağım"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, emeklilere yapılan %25’lik zammı meclis gündemine taşıdı ve emeklilerin haklarının sonuna kadar takipçisi olacağını belirtti.

“SARAYA KAPANMIŞ BİR İKTİDARIN MİLLETİ DUYMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR”
Memur maaşlarına yapılan seyyanen zammın, emekli maaşlarına neden yapılmadığını soran Yavuz Aydın, “Yıllarca çalışıp, ömrünü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hizmet için harcamış emekli vatandaşlarımız, bugün maalesef ek iş yapmadan geçinemez hale gelmiştir. Türkiye İstatistik Kurumunun gerçeği yansıtmayan enflasyon oranlarıyla, durumun vahametini gizlemeye çalışan Ak Parti hükümeti, pazardaki alevin farkında değil midir? Emekli maaşına yapılan %25 oranında ki zam, hangi verilere dayanarak hesaplanmıştır? Memur maaşına yapılan seyyanen zammın, emekli maaşlarına uygulanmamasının sebebi nedir?” şeklinde konuştu.

“EMEKLİLERİMİZE BUNU REVA GÖRENLER NASIL HESAP VERECEK?”
En düşük emekli maaşının asgari ücret sınırının altında kalmasının düzeltilmesi gereken en önemli sorun olduğunu ifade eden Yavuz Aydın, “Her gün zam üzerine zam haberlerinin geldiği bugünlerde, en düşük emekli maaşının asgari ücretten düşük olması, düzeltilmesi gereken başlıca sorunlardan sadece bir tanesidir. Saraya kapanmış bir iktidarın milleti duyması mümkün değildir. O kadar zenginlik arasında, emeklilerimize bu durumu reva görenler hangi vicdana sığınıp, nasıl hesap verecekler? Haklarının sonuna kadar takipçisi olacağım.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Seçim