Doğu Karadeniz'de 7 ilin 3'ünde partilerin milletvekili dağılımı değişti! İşte o iller

Türkiye 14 Mayıs'ta sandığa gitti. Merakla beklenen seçim sonuçları açıklandı. Doğu Karadeniz'de 7 ilin 3'ünde partilerin milletvekili dağılımı değişti.

Doğu Karadeniz'de 7 ilin 3'ünde partilerin milletvekili dağılımı değişti! İşte o iller

Türkiye 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için sandığı gitti. Vatandaşlar tercihini yarparken, Doğu Karadeniz'de yer alan 7 ilin 3'ünde partilerin vekil sayısında değişim yaşandı.

Doğu Karadeniz'de milletvekili dağılımının değiştiği iller Giresun, Rize ve Gümüşhane oldu.

karadenizde vekil dağılımı değişti2

GİRESUN'DA AK PARTİ 1 VEKİL KAYBETTİ

Giresun'da 2018 Milletvekili Seçimi'nde AK Parti 3, CHP ise 1 milletvekili çıkarmıştı. 14 Mayıs'ta yapılan seçimde ise AK Parti 1 milletvekili kaybederken, MHP 1 milletvekili çıkarmayı başardı. Böylelikle Giresun'da 28. dönem milletvekili dağılımı; AK Parti 2, CHP 1 ve MHP 1 oldu.

karadenizde vekil dağılımı değişti3

RİZE'DE CHP 43 YIL SONRA...

Doğu Karadeniz'de değişim yaşanan bir diğer il ise Rize oldu. CHP, Rize'de 43 yıl sonra milletvekili çıkarmayı başardı. 27. dönemde dağılım AK Parti lehine 3 milletvekili şeklindeyken, 28. dönem seçimlerinde AK Parti 2 ve CHP 1 milletvekili şeklinde gerçekleşti.

karadenizde vekil dağılımı değişti4

CUMHUR İTTİFAKI GÜMÜŞHANE'DE VEKİLLERİ PAYLAŞTI

Doğu Karadeniz'de milletvekili dağılımınIN değiştiği 3. il ise Gümüşhane oldu. Gümüşhane'de geçtiğimiz dönem AK Parti 2 milletvekili çıkarırken, bu dönem ise milletvekili sayısı AK Parti 1 ve Gümüşhane 1 olarak dağıldı.

Doğu Karadeniz'de 27. dönem ile 28. dönem milletvekili seçimleri kıyas edildiğinde değişim yaşanmayan iller ise Trabzon, Bayburt, Artvin ve Ordu oldu.

(Haber61 - Haber Servisi - Tamer Atasoy)

SEÇİM İKİNCİ TURA KALDI ŞİMDİ NE OLACAK

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Seçim