Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, talep ettikleri şartları tek tek açıkladı! "Kurulacak hükümette..."

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, ikinci turda hangi adaya destek vereceklerine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, talep ettikleri şartları tek tek açıkladı! "Kurulacak hükümette..."

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalırken, ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda hangi adaya destek vereceği merak konusu haline geldi.

Sinan Oğan, tv100 ekranlarında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Oğan, alınacak destek kararı ve ortaya koydukları şartlara dair konuştu.

"SİNAN OĞAN'IN KARARI OLMAYACAK"

Destek kararını istişare ile alacaklarının altını çizen Sinan Oğan, "En başından beri ilkeli siyaset yapıyoruz. Söylemlerimizde zerre değişiklik yok. Seçimin ikinci tura kalacağını ön görüyorduk. Dün ATA İttifakı Genel Başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdik ve istişare yaptık. 100'e yakın istişare heyeti üyelerimizle görüştüm ve eğilimlerini aldık. Kanaat önderlerimizle görüştüm. Bize imza ve oy verenlerle görüşüyorum. Kararımızı istişare ile alacağız. Bu karar Sinan Oğan'ın kararı olmayacak. 1-2 gün içinde bu karar netleşecek" diye konuştu.

"ŞARTLARIMIZ VAR"

Her iki adaya da şartlar sunacaklarını ifade eden Sinan Oğan, "Masaya oturduğumuzda temel şartlarımız olacak. PKK, FETÖ ve Hizbullah ile kesintisiz mücadele, sığınmacıların takvim çerçevesinde geri gönderilmesi, HDP ve Hüdapar'ın kurulacak hükümette görev almaması, anayasanın ilk dört maddesi ile 66. maddesine asla dokunulmayacağının garanti edilmesi olmazsa olmazımız" diye konuştu.

sinan oğan cumhurbaşkanı adayı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Seçim