AK Partili Çebi'den 15 Temmuz mesajı

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 15 Temmuz dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Partili Çebi'den 15 Temmuz mesajı

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 15 Temmuz’un yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada hain kalkınmayı kınadı. Çebi, 15 Temmuz gecesi harekete geçen FETÖ’cü melun zihniyetin kaos ve kargaşa hedefinin ülkeyi uçurumun kenarına ittiğini belirterek “FETÖ’cü hainler şehit atalarımızın kanları ve canlarıyla mücadele ederek bizlere yurt kıldığı vatanımızı, terör örgütleri ve yabancı güçlerle pazarlık yaparak bölmek, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yabancı güçlerin vesayeti altında, uydu bir devlet yapmak istediler.” dedi.

TÜRKİYE GEÇİLMEZ
Hain planın karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizi meydanlara davet eden çağrısının tüm planları alt üst ettiğini söyleyen Çebi şöyle devam etti: “Milletimizi korkutarak, sindirerek amaçlarına ulaşmayı planlamış işgal güçlerinin karşısına, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak meydanlara akın aziz milletimiz çıktı. Karşılarında; tanklara, helikopterlere, uçaklara, mermilere göğsünü siper ederek ölüme meydan okuyan büyük bir millet buldular. Aziz Milletimiz, iradesini vesayet altına alma hezeyanıyla vatanına saldıran melunlara ve onu himaye eden güçlere karşı gerçekleştirdiği eşsiz kıyamıyla hamiyetinin yüceliğini bir kez daha göstererek Türkiye Geçilmez, nidasını tüm dünyaya haykırmıştır.”

MEYDANLARI BOŞ BIRAKMADIK
Çebi, hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının kritik bir nitelik taşıdığını ifade ederek “Sayın Cumhurbaşkanımız, FETÖ'nün ele geçirdiği Devleti kurtaran siyasi bir dehadır. Bizler de Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine şehrimizde meydanları doldurduk. Günlerce hemşehrilerimizle birlikte meydanları boş bırakmadık.” şeklinde konuştu.

DESTANSI BİR MÜCADELE
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Tanka yumruk, savaş uçağına levye fırlatan, namluya alnını dayayan bir milletin önünde kim durabilir?” dizeleriyle sözlerini sürdüren İlçe Başkanı Çebi, “15 Temmuz gecesi aziz milletimiz destansı bir mücadeleyle hainlere, hainlerin işbirlikçileri, terör sevicilere geçit vermemiştir. Ülkenin yiğit evlatlarının tarihi direnişi ve Allah’ın yardımı bütün planlar bozuldu. 15 Temmuz gecesi bütün dünya; meydana yüreklerini koyanlarla, ihanetlerini koyanların, televizyondan darbeyi izleyenlerle, abdest alıp tanklara direnenlerin, milletin silahını millete çevirenlerle, milletine göğsünü siper edenlerin mücadelesine şahit oldu. Hainlere karşı inancımızı, irademizi, ülkemizi savunduk; şehitler verdik, gazilerimiz oldu.

VATANINI AYAKLAR ALTINDA ÇİĞNETMEDİ
15 Temmuz; şahitler, şehitler, gaziler geçitidir. Bir şehadet şöleni, bir diriliş gecesidir. Nasıl ki Çanakkale’de, Kurtuluş Mücadesinde yurdun dört bir yanında vatan evlatları yedi düvele geçit vermedi, yurdunu düşman ayakları altında ezdirmedi, yine anı şekilde ecdadının yolundan ayrılmayarak yurdunu hainlere teslim etmedi.” ifadelerine yer verdi.

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ
Çebi sözlerini şöyle tamamladı: “Dünya direniş tarihinin bu muhteşem sahnesini, karalamak, unutturmak isteyenlere karşı 15 Temmuz’u anmayı, anlatmayı, o ruhu kuşanmayı sürdüreceğiz. 15 Temmuz’u unutmak demek; hainlerin ihanetini, milletin direnişini unutmaktır. Direniş şuurunu kaybetmek, vatan ufkunu yitirmektir. Bu milletin üzerinde hesabı olanların, bu ülkenin geleceğine göz koyanların hesaplarını boşa çıkarmak, heveslerini kursaklarında koymak için 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız.

RUHLARI ŞAD OLSUN
15 Temmuz gecesi; ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar altına almak, geleceğimizi karartmak isteyen hainlerine karşı verdikleri destansı mücadelede şehadete eren aralarında Ortahisar İlçe Gençlik Kolları Yöneticimiz Sedat Kaplan’ın da bulunduğu kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sıhhat ve esenlikler diliyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler