31 Mart Yerel Seçimleri: Kesin Aday Listeleri ve Oy Pusulası Hazırlıkları Tamamlandı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için siyasi parti ve bağımsız adayların kesin listeleri ilan edildi. Adaylık süreci tamamlandı, oy pusulalarının basımına başlandı.

31 Mart Yerel Seçimleri: Kesin Aday Listeleri ve Oy Pusulası Hazırlıkları Tamamlandı

Türkiye genelindeki seçmenler, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayıma başladı. Seçimlere katılacak siyasi parti ve bağımsız adayların kesinleşen listeleri, il ve ilçe seçim kurulları tarafından bugün ilan edildi. Bu önemli gelişme, seçim sürecinin önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim takvimi çerçevesinde, aday listelerinin teslim alınması, incelenmesi ve onaylanmasının ardından, seçimlere katılacak olan adayların isimleri kamuoyu ile paylaşıldı. 20 Şubat'ta siyasi partiler ve bağımsız adaylar tarafından sunulan adaylık başvurularının incelenmesi süreci tamamlandı. İl ve ilçe seçim kurulları, listelerdeki eksikliklerin giderilmesinin ardından kesin aday listelerini duyurdu.

Kesinleşen aday listelerinin ilanıyla birlikte, adaylardan herhangi birinin istifa etmesi, seçim sonuçlarına etki etmeyecek. Ancak, seçilen adayların istifası, seçim sonrası kabul edilecek ve yerlerine liste sıralamalarına göre bir sonraki aday görev alacak. Aynı prosedür, adayların vefat etmesi durumunda da uygulanacak.

Aday listelerinin açıklanmasının ardından, il seçim kurulları tarafından birleşik oy pusulalarının basım süreci de başlatıldı. Basım işlemleri tamamlandıkça, oy pusulaları, seçimlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için ilçe seçim kurullarına plan dahilinde dağıtılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Seçim