Barış Pınarı Harekatı'nda son durum!

Üçüncü gününe giren Barış Pınarı Harekatı'nda, Tel Abyad ve Rasulayn çevresindeki köyler teröristlerden temizlenmeye devam ediyor. Şu ana kadar 11 köy teröristlerden arındırıldı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada ise, 49 PKK/PYD-YPG'li teröristin daha etkisiz hale getirildiğİ ve toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 277 olduğu belirtildi.

Barış Pınarı Harekatı'nda son durum!

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki teröristleri temizlemek için giriştiği Barış Pınarı Harekatı'ndan arka arkaya son dakika haberleri geliyor.

İşte harekatın üçüncü gününde dakika dakika yaşanan önemli gelişmeler:

09.30    5 ASKER YARALANDI
Fırat Kalkanı Harekâtı'yla teröristlerden kurtarılan Azez'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait üsse havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan beş asker, Kilis'e getirildi. Demirören Haber Ajansı, havanın YPG/PKK kontrolündeki Tel Rıfat'tan ateşlendiğini aktarıyor.

08.48    TERÖR HEDEFLERİ VURULUYOR
Tel Abyad'daki terör hedefleri sabahın erken saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vuruluyor. Teröristler SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor.

08.33    "HAREKAT BAŞARILI ŞEKİLDE SÜRÜYOR"
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca karadan ve havadan başarıyla sürdürüldü. Tespit edilen hedefler Hava Kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları tarafından ateş altına alındı. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler