İlkadım’da ozanlar ve şairler buluştu! Kültür şöleni büyük ilgi gördü
Samsun’un İlkadım ilçesinde düzenlenen "Ozanlar ve Şairler Buluşması", Türkiye'nin farklı illeri ile Azerbaycan, Gürcistan ve Türk Cumhuriyetleri’nden gelen şair ve ozanları bir araya getirdi.
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Samsun Yazarlar Derneği tarafından organize edilen etkinlik, Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi’nde gerçekleştirildi.
TÜRKÜLER VE ŞİİRLERLE DOLU İKİ GÜN
Sunuculuğunu Doğan Kan’ın yaptığı programda katılımcılar şiirler okudu, türküler seslendirdi ve kültürel sohbetler gerçekleştirdi.
İki gün süren etkinlik boyunca sanatseverler unutulmaz anlar yaşarken, programa ilgi yoğun oldu.

SAMSUN’U GEZDİLER
Program öncesinde Samsun’a gelen şair ve ozanlar için doğa, tarih ve kültür gezileri de düzenlendi.
Misafirler, Samsun’un doğal güzelliklerini ve tarihi mekanlarını ziyaret ederek kenti yakından tanıma fırsatı buldu.
Karı-koca mağaza hırsızlığı iddiasıyla yakalandı! Kameralara yakalandılar
BAŞKAN KURNAZ: “KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan İhsan Kurnaz, kültürel etkinliklerin toplumsal değerlerin yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Kurnaz, “Kültürümüzün önemli parçalarından olan türküler ve halk sohbetlerinin en güzel örneklerinin yaşandığı Ozanlar ve Şairler Buluşması programımızı gerçekleştirdik. Davetimize icabet eden tüm şairlerimize, ozanlarımıza ve programımıza katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Kültür ve sanat faaliyetlerine destek vermeye devam edeceklerini belirten Kurnaz, “Sanatın ve sanatçının yanında olan bir belediye olarak bu ve benzeri kültürel faaliyetlere devam edeceğiz. Kültürümüzün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Programa, Ahmet Seven başta olmak üzere çok sayıda şair, ozan ve vatandaş katıldı.
Kaynak:


