Sağlıkta Kamu-Özel ortaklığı geliyor

Kamu-özel işbirliği modeliyle tesis yaptırılması, yenilenmesi ve hizmet alımını düzenleyen yasa tasarısı TBMM'de kabul edildi.Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları, kamu özel ortaklığıyla, Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde sağlık tesisi

Sağlıkta Kamu-Özel ortaklığı geliyor

Kamu-özel işbirliği modeliyle tesis yaptırılması, yenilenmesi ve hizmet alımını düzenleyen yasa tasarısı TBMM'de kabul edildi.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları, kamu özel ortaklığıyla, Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde sağlık tesisi yaptırabilecek ve bu tesisleri sabit yatırım dönemi hariç 30 yıla kadar kiralayabilecek.
 
Sağlık Bakanlığı'nca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
 
Tasarıya göre, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları, ön fizibilite raporu, temel standartlar ile ihale dokümanı ve sözleşme hükümleri çerçevesinde, Maliye Bakanlığı'nca yüklenici lehine bedelsiz olarak tesis edilecek bağımsız ve sürekli nitelikteki üst hakkı sözleşmesinde belirtilen şartlarla Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde, sözleşmede belirlenecek bedel karşılığında tesis yaptırabilecek.
 
Tasarıda, önergeyle yapılan değişiklikle, hizmet alımı yoluyla gördürülecek hizmetlerin en fazla 5 yıl süreyle gördürülmesi ve ihale sonucunda idare ile imzalanacak sözleşmenin tarafı olmak üzere yüklenici tarafından kurulacak özel amaçlı şirketin anonim şirket olması sağlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık