Rize’ye uzanan soruşturmada belediye başkanı dahil 41 gözaltı

Adalar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve usulsüz ruhsat soruşturması kapsamında, Rize'nin de aralarında bulunduğu 4 ilde düzenlenen operasyonda Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil 41 şüpheli gözaltına alındı.
Rize’ye uzanan soruşturmada belediye başkanı dahil 41 gözaltı

Adalar Belediyesi'nde usulsüz ruhsat işlemleri ve rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli operasyon gerçekleştirildi. Rize, Kocaeli ve Sivas'ın da aralarında bulunduğu 4 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 41 şüpheli gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz ve Fırat Durak ile bazı belediye personelinin şüpheliler arasında yer aldığı belirtildi.

RÜŞVET KARŞILIĞI RUHSAT İDDİASI

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, doğal ve arkeolojik sit alanı statüsündeki Adalar bölgesinde usulsüz yerlere rüşvet karşılığında ruhsat verildiği yönündeki ihbarlar üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında "rüşvet", "irtikap", "resmi belgede sahtecilik", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "2863 sayılı yasaya muhalefet" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından işlem yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, arkeolojik sit alanlarında gerçekleştirilen bazı esaslı tadilat ve inşaat faaliyetlerine "basit onarım" adı altında rüşvet karşılığında izin verildiğine yönelik bulgulara ulaşıldığı ifade edildi.

MASAK VE TANIK BEYANLARI İNCELENDİ

Soruşturma kapsamında MASAK verileri, HTS ve BAZ kayıtlarının incelendiği, ayrıca tanık beyanlarının alındığı bildirildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, ruhsata sahip olmayan işletmelere rüşvet karşılığında ruhsat verildiği, ruhsatsız işletmelere ise göz yumulduğu iddia edildi.

Ayrıca ruhsatsız işletmelere ve kaçak yapılara yüksek miktarlı cezalar kesildiği, daha sonra bu cezaların düşürülmesi için yapı sahipleri ve işletmecilerle rüşvet pazarlıkları yapıldığı öne sürüldü.

90 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Dosyada yer alan deliller doğrultusunda İstanbul ile birlikte Rize, Kocaeli ve Sivas'ta toplam 90 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat'ın da aralarında bulunduğu 41 şüpheli gözaltına alınırken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Öte yandan eski Adalar Belediye Meclis Üyesi ve müteahhit olduğu belirtilen M.Ö'nün ikametinde yapılan aramada 258 bin dolar ile 13 bileziğe el konulduğu öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum