Rize’de 3. Kitap Fuarı kapılarını açtı, ziyaretçi akını sürüyor

Rize’de düzenlenen 3. Kitap Fuarı’nda 150 yayınevi ve yaklaşık 200 yazar okurlarla buluşuyor. Fuar 3 Mayıs’a kadar açık kalacak.
Rize’de 3. Kitap Fuarı kapılarını açtı, ziyaretçi akını sürüyor

Rize Valiliği ve Rize Belediyesi tarafından organize edilen 3. Kitap Fuarı, Çay Çarşısı yanında kurulan alanda ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 3 Mayıs’a kadar sürecek fuarda, yüzlerce yayınevi ve yazar kitapseverlerle bir araya geliyor.

Yayınevleri ve yazarlar okurlarla buluşuyor

Fuarda 150 yayınevi ile 200’e yakın yazarın yer aldığı belirtilirken, etkinliğin bölgedeki kitapseverler tarafından yoğun ilgi gördüğü ifade edildi.

Vali Baydaş’tan davet

Fuar alanını ziyaret eden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, geçen yıl fuarı 120 bin kişinin ziyaret ettiğini hatırlattı. Bu yıl katılımın daha da artmasını beklediklerini dile getiren Baydaş, “Fuarın bugün 3'üncü günü, önümüzdeki hafta pazar gününe kadar açık olacak. Bütün kitapseverleri, Rizeli hemşehrilerimizi, çocukları, gençleri, komşu şehirlerden, yakın yerlerden olan bütün vatandaşlarımızı kitap fuarımıza davet ediyorum.” diye konuştu.

rizede-3

Dijital bağımlılığa dikkat çekti

Vali Baydaş, dijital bağımlılık konusuna da değinerek, “Dijital bağımlılığın çözümü ve cevabı burada. Satırlarda, stantlarda. O yönüyle biz böyle imkanlar oluşturdukça bu bağımlılıklarının önündeki en büyük setler, kaleler olacaktır diye düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

İlgi her geçen gün artıyor

Fuarın ilerleyen günlerinde ziyaretçi sayısının daha da artması beklenirken, etkinliğin bölgedeki kültürel hayata katkı sunduğu kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.