Rize’de 19 Mayıs için bisiklet etkinliği düzenlendi
Rize’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bisiklet etkinliği gerçekleştirildi. Valilik ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen organizasyonda katılımcılar şehir merkezinde pedal çevirdi.
Bisikletçiler Hükümet Konağı önünde buluştu
Etkinlik kapsamında bisiklet tutkunları Hükümet Konağı önünde bir araya geldi.
Katılımcılar, Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi güzergahını takip ederek yaklaşık 4 kilometrelik parkuru tamamladı.
Etkinlik şehirde renkli görüntüler oluşturdu.
“Gençleri spora teşvik etmek istiyoruz”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada organizasyonun 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlendiğini söyledi.
Öztürk, kentte bisiklet kültürünü geliştirmek ve gençleri spora yönlendirmek amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti.
Belediyenin bisiklet ve yürüyüş yollarına yönelik çalışmalarının da sürece katkı sunduğunu ifade eden Öztürk, sportif faaliyetlerin önemine dikkat çekti.

Dijital bağımlılık vurgusu yaptı
Ramazan Öztürk, gençlerin hareketsiz yaşamdan uzaklaştırılması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Obezitenin en büyük sebeplerinden biri de dijital bağımlılık. Biz de gençlerimizi sahalara, sportif faaliyetlere, kültürel ve sanatsal etkinliklere yönlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda farklı sportif etkinliklerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
Öztürk ayrıca etkinlikler kapsamında yarın halk koşusu düzenleneceğini kaydetti.
“Kızımla birlikte katıldım”
Etkinliğe katılan Mahmure Tüfek ise sporu çok sevdiğini belirterek, “Bu tür etkinliklere kızımla birlikte katılmaya çalışıyorum. Çok güzel bir etkinlik oldu.” dedi.
Kaynak:

